Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 19/8/2015

Συνεδρίασε στις 4 το απόγευμα της 19ης Αυγούστου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την Προεδρία του Προέδρου του κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν 12 και εγκρίθηκαν όλα ομόφωνα. Μεταξύ άλλων το Δ.Σ. αποδέχθηκε τη μελέτη για το έργο της ασφαλτόστρωσης δημοτικής οδοποιίας Κυθήρων προϋπολογισμού 150.000€ που αφορά σε εργασίες συντήρησης οδών και ασφαλτοστρώσεις σε τοπικές κοινότητες του νησιού. Επίσης προέβη στην αποδοχή της έγκρισης δημοπράτησης του έργου ανάπλασης των Μητάτων με προϋπολογισμό 243.000€ που χρηματοδοτείται από το ΟΠΑΑΧ.
Παράλληλα αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά το Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων, που προσφέρει τεράστιο κοινωνικό και αθλητικό έργο στο νησί.
Τέλος προέβη στην έγκριση διοργάνωσης περιοδικής νομισματικής έκθεσης στα Κύθηρα σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο, η οποία θα γίνει στο Μουσείο Οικοσήμων του Κάστρου της Χώρας και οι δαπάνες της καλύπτονται από την Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο χορηγίας που εγκρίθηκε μετά από αίτημα του κ. Δημάρχου. Η έκθεση θα παρουσιάζει νομίσματα και μετάλλια των Επτανήσων, ανάμεσά τους και ο περίφημος "Θησαυρός των Κυθήρων", από την αρχαιότητα μέχρι τους σύγχρονους χρόνους και τα εγκαίνιά της προγραμματίζονται περί τα μέσα Δεκεμβρίου του 2015 με στόχο να παραμείνει στο νησί για τουλάχιστον 6-7 μήνες, προκειμένου να είναι ανοικτή και κατά το καλοκαίρι του 2016, ενώ θα υπάρχει και εκπαιδευτική διάσταση στην έκθεση μέσα από επισκέψεις σχολείων και μαθητών.