Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Μέχρι αύριο το απόγευμα (5/8) η αποκόλληση του Φορτηγού πλοίου M/V WITTENBERGEN που προσάραξε στα Κύθηρα

Νεότερες πληροφορίες για την εξέλιξη των διαδικασιών  αποκόλλησης του φορτηγού πλοίου M/V WITTENBERGEN, που προσάραξε στα Κύθηρα την περασμένη Πέμπτη 30/7.
Ένα ακόμη ρυμουλκό κι ένας πλωτός γερανός θα επιχειρήσουν τις επόμενες ώρες στην περιοχή όπου προσάραξε το φορτηγό πλοίο, προκειμένου να ξεφορτώσουν μέρος του φορτίου του σε φορτηγίδα, για να μπορέσει το πλοίο ελαφρώς ξεφόρτωτο να αποκολληθεί ευκολότερα.
Στόχος των υπηρεσιών και των εμπλεκομένων φορέων είναι η διαδικασία της αποκόλλησης να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα (Τετάρτη 5/8). Στη συνέχεια βάση πληροφοριών του σταθμού μας, το πλοίο θα οδηγηθεί  σε έναν υπήνεμο κόλπο της βραχονησίδας Μεγάλης Δραγονάρας (ανατολικά των Κυθήρων), προκειμένου το πλοίο να επιθεωρηθεί ξανά από δύτες και να εκτιμηθεί το εύρος των ζημιών από την προσάραξη. Στη συνέχεια και μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, το πλοίο θα οδηγηθεί ρυμουλκούμενο με ασφάλεια σε ναυπηγείο, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Από την πρώτη στιγμή και με την άμεση επέμβαση των λιμενικών αρχών, έχει προς το παρόν διασφαλισθεί η αποφυγή τυχόν ρύπανσης του περιβάλλοντος. Ωστόσο η επιχείρηση είναι λεπτή και χρειάζεται μεγάλη προσοχή μέχρι το πλοίο να αναχωρήσει με ασφάλεια από την περιοχή μας.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφία: Γιώργος Κοντολέων

πηγή: Tsirigo fm