Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση του υπ. βουλευτή Α Πειραιά & Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Λεουτσάκου για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, υπεύθυνος των Τμημάτων Ναυτιλίας και Τουρισμού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Σαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, δήλωσε τα εξής:

«O κ. Βαρβιτσιώτης και η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά, μπροστά στον πανικό τους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν για την δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων ακόμα και τις αδιαμφισβήτητες επιτυχίες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής κάνοντας βραβεύσεις με καθυστέρηση 6-7 μηνών και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ενώ τους έχουν εγκαταλείψει με πετσοκομμένους μισθούς και με ακινητοποιημένα μέσα.

Όμως, αυτό είναι το μόνο, που μπορούν να κάνουν, αφού ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βαρβιτσιώτης μετέτρεψαν το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σε απλό διεκπεραιωτή εφοπλιστικών αιτημάτων, μειώνοντας τις θέσεις εργασίας των ναυτεργατών, καταργώντας Συλλογικές Συμβάσεις και εγκαταλείποντας τους νησιώτες να πληρώνουν πανάκριβα εισιτήρια ενώ οι τιμές των καυσίμων μειώνονται.

Αποκαλυπτικό της κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί, είναι ότι οι Δήμοι αναγκάζονται να επικοινωνούν απευθείας με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, αναζητώντας λύση στα προβλήματα των συνδέσεων, όπως έγινε προ ημερών από τρεις δημάρχους νησιών του Αργοσαρωνικού, αφού προφανώς γνωρίζουν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας».