Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζουμε τη συλλογική προσπάθεια πυροσπροστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος

Στα πλαίσια της προληπτικής πυροπροστασίας του Π.Κ. Κυθήρων σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων, το Δασονομείο Κυθήρων και την Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ) του παραρτήματος Κυθήρων, πραγματοποίησαν με 8 άτομα την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου από τις 8.30 π.μ. έως στις 13.00, παρέμβαση καθαρισμού και κλάδευσης δέντρων στο πευκόφυτο αλσύλλιο της περιοχής Ξεροσοβάλα Φρατσίων.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα πρόβλημα το οποίο αφορά το σύνολο της κοινωνίας και δεν αντιμετωπίζεται μόνο κατασταλτικά ή μόνο από έναν φορέα. Για το λόγο αυτό και με στόχο πάντα την πρόληψη και προστασία του περιβάλλοντος το Π.Κ.Κυθήρων σε συνεχή επαφή με τον Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς θα συμμετέχει ενεργά με πνεύμα συνεργασίας και προσφοράς. Παρόμοια παρέμβαση θα γίνει και την επόμενη Πέμπτη στις 20 Νοεμβρίου. Το νέο σημείο δράσης θα επιλεγεί και θα ανακοινωθεί στις 19 Νοεμβρίου μετά το τέλος της συνάντησης των φορέων περίπου στις 12 το μεσημέρι. Το περιβάλλον μας αφορά όλους και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να συνδράμουν στην δραστηριότητα της επόμενης Πέμπτης.
Ένα μπράβο στο Π.Κ.Κυθήρων, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Δασική Υπηρεσία, στο παράρτημα της Ομάδας Διάσωσης, που εμπλέκονται με συγκεκριμένα αντικείμενα στην πρόληψη και πυροπροστασία , για την προσφορά τους, το πνεύμα και τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν. Ο σταθμός του RADIO ADELIN 107.3 προβάλει και στηρίζει τέτοιες ενέργειες διότι η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους και είναι δείγμα πολιτισμού.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Πολίτης
πηγή: Adelin fm