Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Πυροπροστασία και προστασία του περιβάλλοντος- κλάδευση δέντρων στη Χώρα Κυθήρων, 20/11/2014

Στο πλαίσιο της προληπτικής πυροπροστασίας, το Π.Κ Κυθήρων σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων, το Δασονομείο Κυθήρων και την Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ) του παραρτήματος Κυθήρων, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 20-11-2014 από ώρα 09:00΄έως 13:00΄ κλάδευση σε αλσύλλιο της Χώρας Κυθήρων όπου συμμετείχαν 12 άτομα.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα πρόβλημα το οποίο αφορά το σύνολο της κοινωνίας και δεν αντιμετωπίζεται μόνο κατασταλτικά ή μόνο από έναν φορέα. Για το λόγο αυτό και με στόχο πάντα την πρόληψη και προστασία του περιβάλλοντος το Π.Κ.Κυθήρων σε συνεχή επαφή με τον Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς θα συμμετέχει ενεργά με πνεύμα συνεργασίας και προσφοράς. Επόμενη κλάδευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24-11-2014 στη περιοχή Ξηροσοβάλας Φρατσίων.Το περιβάλλον μας αφορά όλους και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να συνδράμουν στην δραστηριότητα της επόμενης κλάδευσης.
Ένα μπράβο στο Π.Κ.Κυθήρων, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Δασική Υπηρεσία, στο παράρτημα της Ομάδας Διάσωσης, που εμπλέκονται με συγκεκριμένα αντικείμενα στην πρόληψη και πυροπροστασία, για την προσφορά τους, το πνεύμα και τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν.

Ρεπορτάζ Παναγιώτης Πολίτης

πηγή: Adelin fm