Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Απορριμματοφόρο όχημα της ανακύκλωσης παραχωρήθηκε στα Κύθηρα από το Δήμο Αθηναίων

Εδώ και μία εβδομάδα βρίσκεται στα Κύθηρα ένα απορριμματοφόρο τύπου πρέσα, το οποίο παραχωρήθηκε στον Δήμο Κυθήρων από τον Δήμο Αθηναίων.
Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης, γνωρίζοντας το πρόβλημα παλαιότητας και τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα οχήματα καθαριότητας του Δήμου, ήρθε σε επαφή με μεγάλους Δήμους της Χώρας όπως της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, των Αγ. Αναργύρων κ.ά., προκειμένου να υπάρξει κάποια παραχώρηση απορριμματοφόρων.
Η πρώτη θετική απάντηση ήρθε από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ.Καμίνη, κατόπιν παρέμβασης και της Περιφερειάρχου Αττικής κας Ρένας Δούρου, έτσι άμεσα εστάλη ένα απορριμματοφόρο όχημα της ανακύκλωσης το οποίο βέβαια στα Κύθηρα θα χρησιμοποιηθεί για την αποκομιδή γενικών απορριμάτων.
Θετική απάντηση υπήρξε κι από τον Δήμο Πειραιά κι αυτή τη στιγμή ακόμα ένα όχημα, πραγματοποιεί γενική επισκευή, προκειμένου να μεταβεί κι αυτό στα Κύθηρα για τις ανάγκες τις καθαριότητας.
Τα νέα οχήματα θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην εύρυθμη αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή μας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες.
Το απορριμματοφόρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων έξω από τον Σύνδεσμο
 στην Χώρα Κυθήρων έτοιμο να αναλάβει δράση.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφία: Μαρία Πετροχείλου

πηγή: Tsirigo fm