Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο τύπου βουλευτή Παναγιώτη Μελά, 10/10/2014

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-10-2014

Ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτης Μελάς και Τομεάρχης Υγείας, μιλώντας στη Βουλή για την Παροχή Ψήφου Εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, τόνισε:
Συζητάμε την πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Ειλικρινά, διερωτώμαι, γιατί ήρθε η πρόταση αυτή; Μήπως ήρθε για λόγους εντυπωσιασμού;
Το λέω αυτό, διότι, η δικομματική Κυβέρνηση έχει πάνω από 151 Βουλευτές και πιστεύω ότι θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Άλλο όμως ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, και άλλο ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ελληνικό λαό.
Ο Ελληνικός λαός σήμερα έχει εξαθλιωθεί, έχει εξοντωθεί, διέρχεται μια μεγάλη και πολύ δύσκολη οικονομική στενωπό. Άνθρωποι με κύρος, με αξιοπρέπεια, με ποιότητα ζωής έχουν φτάσει στο σημείο να αγωνιούν, εάν μπορούν να σιτίσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους και ευτυχώς υπάρχουν τα συσσίτια της Εκκλησίας.
Από στατιστικές μελέτες: 6 εκατ. 300 χιλιάδες Έλληνες, είναι εντός της φτώχειας ή στα όρια της φτώχειας. Οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το 1,5 εκατομμύριο και συνεχώς αυξάνονται.
Από τις 950 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που λειτουργούσαν στην Ελλάδα, οι 230 χιλιάδες έχουν βάλει λουκέτο και όσες λειτουργούν, λόγω της οικονομικής κατάστασης και της εξοντωτικής φορολόγησης, κινδυνεύουν να κλείσουν. Και διερωτώμαι: Γιατί αυξήθηκε η φορολόγηση, από 01/01/2014 στο 26%, από το πρώτο ευρώ, όταν πριν, ήταν μικρότερη και με 5.000 ευρώ αφορολόγητο; Γιατί εφαρμόστηκε αυτό το μέτρο; Για να κλείσουν κι άλλες επιχειρήσεις και να αυξηθούν κι άλλο οι άνεργοι; Είναι μέτρο αυτό που θα συμβάλει στην ανάπτυξη;
Όχι! Το μέτρο αυτό λειτουργεί εναντίον της ανάπτυξης.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα μας είναι, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης και πολυετή ισχύ. Ακόμη, ένα πολύ σοβαρό θέμα είναι, ότι ο Ελληνικός πληθυσμός, τα τελευταία χρόνια, έχει ελαττωθεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες και αυτό οφείλεται στο ότι χιλιάδες παιδιά, με πτυχία και μεταπτυχιακά, έχουν φύγει για το εξωτερικό, χιλιάδες λιγότερα παιδιά έχουν γεννηθεί τα τελευταία 4-5 χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, λόγω της υποβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας. Αλλά και, δυστυχώς, πάνω από 6000 άτομα έχουν αυτοκτονήσει, λόγω της αδυναμίας τους να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα, που έφεραν τα Μνημόνια.
Ο Ελληνικός πληθυσμός, δυστυχώς, συνεχώς ελαττώνεται και συνεχώς αυξάνονται οι λαθρομετανάστες και οι μετανάστες. Και διερωτώμαι: Ποια θα είναι η Ελλάδα του μέλλοντος, η Ελλάδα των λαθρομεταναστών και μεταναστών;
Όχι! Κατηγορηματικά τονίζω, ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Η πραγματικότητα είναι, ότι τα τελευταία χρόνια έχει περαστεί μια θηλιά στο λαιμό των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των ανέργων και, δυστυχώς, συνεχώς σφίγγει όλο και περισσότερο και δεν έχουν αγγιχθεί καθόλου, μα καθόλου τα μαύρα λεφτά. Έχετε τη Λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Λιχτενστάιν, τη Λίστα Λουξεμβούργου. Επίσης, ο κ.Βενιζέλος το 2011, ως Υπουργός Οικονομικών, είχε πει ότι έχει βρει 600 δις ευρώ, μαύρα λεφτά, στην Ελβετία, τα οποία και θα φορολογήσει. Γιατί λοιπόν, δεν ελέγχονται και δεν φορολογούνται τα μαύρα λεφτά; Το έχω τονίσει και άλλη φορά, ας μην τιμωρηθεί κανείς, απλώς να φορολογηθούν. Εάν φορολογηθούν τα μαύρα λεφτά ο Ελληνικός λαός, που σήμερα υποφέρει, θα δει μια τόνωση, θα πάρει μια ουσιαστική ανάσα. Το να κόβονται συνεχώς μισθοί και συντάξεις, να μπαίνουν φόροι και χαράτσια και τελευταία και ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., κατόπιν εντολής της Τρόικας, είναι το ευκολότερο, αλλά το χειρότερο για τον Ελληνικό λαό.
Γι αυτό είμαι αντίθετος με την πολιτική των Μνημονίων. Γι αυτό τα καταψήφισα και σήμερα μπορώ να βλέπω τους πολίτες στα μάτια.
Λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, έχουν υποβαθμιστεί σε υπέρτατο βαθμό όλες οι υπηρεσίες του κράτους και δυστυχώς, έχουν υποβαθμιστεί πάρα πολύ, και οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας. Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και επιβάλλεται, σήμερα, που ο Ελληνικός λαός περνάει μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση, και ο καθένας δεν έχει τη δυνατότητα να συντηρήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, να του παρέχει το κράτος όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες Υγείας. Δυστυχώς όμως, οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας έχουν υποβαθμιστεί πάρα πολύ και στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Περίθαλψη.
Σήμερα, αναγκάζονται πολλοί ασθενείς να πληρώνουν εξετάσεις και φάρμακα, όταν η τσέπη τους είναι άδεια. Από μελέτη που έχει γίνει το 12,9% των ασθενών αδυνατούν να αγοράσουν φάρμακα και το 52,6% δηλώνει ότι, το κόστος συμμετοχής είναι δυσβάσταχτο και δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στην αγορά όλων των φαρμάκων, που χρειάζονται. Γι αυτό, δεν επιτρέπεται να καυχιέται η Κυβέρνηση ότι ελαττώθηκε η δαπάνη για την Υγεία, όταν, ένα μεγάλο κομμάτι της μείωσης, έχει προέλθει από τις τσέπες των ασθενών. Όσον αφορά στην αναφερομένη σπατάλη στο χώρο της Υγείας,  το έχω τονίσει και άλλη φορά, ότι είμαι κάθετα αντίθετος στη σπατάλη του Δημοσίου χρήματος και στο χώρο της Υγείας και παντού, διότι το Δημόσιο χρήμα είναι χρήμα των πολιτών και οι πολίτες σήμερα υποφέρουν. Μεγάλες ελλείψεις ιατρών και προσωπικού υπάρχουν και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη. Υπάρχουν μικρά νησιά, που, για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχουν γιατρό. Υπάρχουν νησιά, με γύρω στους 10.000 κατοίκους, που δεν έχουν ιατρούς βασικών ειδικοτήτων και αναγκάζονται να μεταφέρονται αλλού, με κόστος και στην Υγεία τους και στην οικονομική τους κατάσταση.
Φυσικά, για όλη αυτή την κατάσταση στο χώρο της Υγείας δε μπορώ να πω, ότι φταίει ο σημερινός Υπουργός Υγείας, αλλά οι διατελέσαντες Υπουργοί, από το 2010 και μετά. Όμως, ως γιατρός, θα προτείνω στο σημερινό Υπουργό Υγείας να κοιτάξει όσο το δυνατό περισσότερο την Υγεία του λαού, με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ευαισθησία και να προσφέρει ό,τι το καλύτερο, παρά τις πιέσεις της Τρόικας.
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι, εάν στα 2 και πλέον χρόνια, που κυβερνάτε, τα δύο κόμματα, είχατε δώσει μια ουσιαστική ανάσα στον Ελληνικό λαό, μια ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, μια ουσιαστική τόνωση της οικονομίας και η οικονομία έβαινε προς τα πάνω, αλλά στην πράξη και όχι στα λόγια, θα σας έδινα ακόμη και συγχαρητήρια. Όμως, δυστυχώς, τα χρόνια που κυβερνάτε, η οικονομία οδεύει συνεχώς από το κακό στο χειρότερο και αυτό αποβαίνει εις βάρος του Ελληνικού λαού. Γι αυτό και είμαι αντίθετος σε αυτή την οικονομική πολιτική, διότι πάνω από όλα βάζω τον Ελληνικό λαό.