Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών στα Κύθηρα

Οι γονείς τονίζουν ότι μετά τον περσινό γολγοθά που έζησαν μεταφέροντας οι ίδιοι τα παιδιά τους σε απόσταση 20 και πάνω χλμ, καλούνται φέτος να το κάνουν για άλλη μια φορά. Προειδοποιούν πως θα διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των παιδιών τους, προχωρώντας άμεσα σε νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου.
Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους με τη μεταφορά τους στα σχολεία, αφού από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν πραγματοποιούν δρομολόγια οι λεωφορειούχοι-μεταφορείς, κάνουν γνωστό με επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας, στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Νήσων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Α' Βαθμιας και Β΄Βαθμιας εκπαίδευσης Κυθήρων.
Οι γονείς τονίζουν ότι μετά τον περσινό γολγοθά που έζησαν για αρκετές μέρες μεταφέροντας οι ίδιοι τα παιδιά τους σε απόσταση 20 και πάνω χιλιομέτρων προκειμένου να μην χάσουν μαθήματα και να μην επιβαρυνθούν με απουσίες που θα τους δημιουργούσαν προβλήματα, καλούνται φέτος για άλλη μια φορά να αφήσουν τις δουλειές τους και να μεταφέρουν πάλι οι ίδιοι τα παιδιά τους τους και μάλιστα δυο φορές την ημέρα.
«Πιστεύαμε ότι φέτος με δεδομένη την κακή εμπειρία της σχολικής χρονιάς 2013-2014 δεν θα είχαμε ανάλογο φαινόμενο. Εν τούτοις όπως προφανώς γνωρίζετε, η σχολική χρονιά ξεκίνησε, οι μεταφορές όχι. Τα παιδιά μας τα οποία ζουν και μεγαλώνουν σε μια απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη περιοχή, όπως τα Κύθηρα, έχουν και αυτά δικαίωμα στο θεσμοθετημένο δικαίωμα της παιδείας, καθώς και σε οτι αυτό απαιτεί», σημειώνουν οι γονείς στην επιστολή τους και ζητούν λύση του προβλήματος, η οποία, όπως λένε, θα έπρεπε να είχε γίνει μήνες πριν.
Προειδοποιούν δε ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά και με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των παιδιών τους στη μάθηση, προχωρώντας άμεσα σε νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου. Την επιστολή-καταγγελία των γονιών κατέθεσε στη βουλή, ο βουλευτής Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου 

πηγή: efsyn.gr