Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών γυμνασίου και λυκείου Κυθήρων για την έλλειψη μεταφορικών μέσων προς το σχολείο

Αύριο στις 7:15 το πρωί, μαζευόμαστε όλοι στο Λειβάδι και πάμε περπατώντας μέχρι το σχολείο μας, ως διαμαρτυρία στην έλλειψη μεταφορικών μέσων κ στην αδυναμία προσέλευσης στα σχολεία.

Την πορεία θα καλύψουν το tsirigo fm, ο adelin fm κλπ ώστε να δει ο κόσμος και εκτός Κυθήρων ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και έχουμε χάσει ήδη ένα μήνα μαθημάτων. Η τράπεζα θεμάτων (στην οποία από πέρυσι εξετάζονται οι μαθητές του λυκείου) θα περιλαμβάνει θέματα τα οποία θεωρείται πως έχουν διδαχτεί ανεξάρτητα από το ότι εμείς δεν θα προλάβουμε να τα διδαχτούμε εξαιτίας της έλλειψης μεταφορικών μέσων. Με αυτή την πράξη θέλουμε να πετύχουμε την κινητοποίηση όσων περισσότερων γίνεται και συνεπώς να υπάρξει μια άμεση λύση στο μείζον πρόβλημα. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν κινούμαστε εναντίον του σχολείου και των καθηγητών εφόσον γνωρίζουμε πως από την πλευρά τους κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν, οπότε τυχόν καταλήψεις-αποχές δεν θα έχουν αποτέλεσμα γι αυτό και καταφεύγουμε σε αυτή την κίνηση για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας.
Προσκαλούμε λοιπόν τους γονείς μας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις αρχές του νησιού, καθώς και όσες και όσους ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν την προσπάθεια μας να λάβουν μέρος στην πορεία ή και να μας στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Σημείο εκκίνησης: Λειβάδι (έξω απο το βίτσιο)
Ώρα εκκίνησης: 7:15 π.μ

Ευχαριστούμε

πηγή: Tsirigo fm