Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η πίτα των Κυθηραϊκών Σωματείων στον Άλιμο


Συγκεντρώθηκαν τα Κυθηραϊκά Σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά στον Άλιμο, την Κυριακή 20/1/13, για να παρακολουθήσουν τα μέλη τους τη Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή Ναό της Μυρτιδιώτισσας, να πάρουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, που λειτούργησε εκεί και στη συνέχεια όλοι μαζί να κόψουν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού και να ανταλλάξουν ευχές για τον καινούργιο χρόνο.
Από νωρίς γέμισε η Εκκλησία και τα διακόσια καθίσματα του Ναού ήταν πολύ λίγα για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε.

Ο κόσμος παρακολούθησε με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία και το κήρυγμα του Μητροπολίτη μας σε αυτό τον Ναό, που συγκινεί και υποβάλλει κάθε πιστό που προσέρχεται εκεί, ιδιαίτερα δε εμάς τους Κυθήριους. Ανάμεσα στο χορό του δεξιού αναλογίου βρίσκονταν και δύο Κυθήριοι, ο βετεράνος καπετάν-Βασίλης Λεονταράκης και ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος Γιώργος Πολυχρονάκος από τη Χώρα, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, έγινε επίσημα από το Δήμαρχο Αλίμου κ. Ορφανό Θάνο, η ονομασία του δρόμου που χωρίζει το ημιτελές Πνευματικό Κέντρο με την Εκκλησία, που ονομάσθηκε "Οδός Αντικυθηρίων". Παρόντες εκεί εκτός του Δημάρχου Αλίμου, ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ και όλα τα Συμβούλια των Κυθηραϊκών Σωματείων και φυσικά ο Πρόεδρος των Αντικυθηρίων κ. Γλυτσός και ο αντιπρόεδρος της Εγχωρίου κ. Χαρχαλάκης Στράτος.
Στη συνέχεια στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού που γέμισε, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Πίτα, την οποία έκοψε και μοίρασε ο Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Καρύδης Γιώργος, στους επισήμους και τους Προέδρους ή εκπροσώπους των Κυθηραϊκών Σωματείων.
Πρώτος ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές και μετά ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ορφανός Θάνος. Επίσης ευχές απηύθυναν, ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ. Καλοκαιρινός Εμμ., ο Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Καρύδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιά κ. Κυπριώτης Βρετός, ο κ. Καλλίγερος Εμμ. εκ μέρους της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, ο κ. Σούγιαννης Αναστάσιος εκ μέρους του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών, ο Πρόεδρος των Αντικυθηρίων κ. Γλυτσός και η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Κυθηρίων Αλίμου κ. Καρύδη.
Η κ. Καρύδη και τα μέλη του Συλλόγου της, οργάνωσαν άριστα την εκδήλωση και εξυπηρέτησαν τον κόσμο, προσφέροντας αυτά που τα Κυθηραϊκά Σωματεία από κοινού διέθεσαν, για να γιορτασθεί όσο γίνεται καλύτερα αυτή η ημέρα.

Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος