Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ετήσια Γενική Συνέλευση και κοπή Βασιλόπιτας Ένωσης Αντικυθηρίων



Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί έγινε στην αίθουσα Γαρδικιωτών στον Πειραιά, η Γενική Συνέλευση και κοπή της Πίττας της Ένωσης Αντικυθηρίων.
Τη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο αιδεσιμώτατος πατήρ Αντώνιος Λιγοψυχάκης, ο αιδεσιμώτατος πατήρ Διακόπουλος, οι βουλευτές κ. Δημήτρης Καρύδης, κ. Παναγιώτης Μελάς, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Στέφανος Χρήστου και κ. Δημήτριος Κατσικάρης, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Θεόδωρος Κουκούλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταμάτιος Αλοΐζος, ο Πρόεδρος Κισσαμιτών κ. Λευτέρης Λουπασάκης, ο Πρόεδρος Λουσακιανών Αττικής κ. Γεώργιος Τζανακάκης, οι πολιτευτές κ. Κώστας Κατσαφάδος, κ. Χρήστος Χαρίτος, καθώς και οι κ. Ηλίας Μαρσέλος και κ. Άρης Τσαραβόπουλος.
Επιστολές με τις ευχές τους έστειλαν οι βουλευτές κ. Μανώλης Μπετενιώτης, κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο κ. Μανώλης Γαλανάκης εκ μέρους της LANE.
Λαβών το λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Ιωάννης Γλυτσός, είπε τα εξής:
Σεβασμιώτατε,, αιδεσιμώτατοι, κύριοι βουλευτές, κύριοι αντιπεριφερειάρχες , κύριε δήμαρχε, κύριε αντιδήμαρχε, κύριε περιφερειακέ σύμβουλε, κύριε δημοτικέ σύμβουλε, κύριοι εκπρόσωποι Σωματείων της παροικίας.
Αγαπητοί συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, φίλοι των Αντικυθηρίων, αξιότιμες κυρίες και κύριοι. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας σας εύχεται υγεία, ευτυχία, ειρήνη και καλή χρονιά. Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να έλθετε σ’ αυτή την εορταστική μας εκδήλωση.
Το πρόγραμμά μας ξεκίνησε με την απονομή βραβείων και επαίνων σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων. Κατόπιν ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος την πίτα και η διανομή έγινε κατά την αποχώρησή και στη συνέχεια ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση με θέματα Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
Σύντομους χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, οι βουλευτές μας κ. Καρύδης και κ. Μελάς, οι περιφερειάρχες, ο Δήμαρχος Κυθήρων, ο κ. Σπυρίδων και ο πολιτευτής κ. Χαρίτος. Ακολούθησε η απονομή βραβείων και επαίνων σε μαθητές και σε επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος με τους ιερείς ευλόγησε την πίττα, και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Κουκούλης την έκοψε. Στη συνέχεια ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση και εκλέχθηκε Προεδρείο.
Κατόπιν δόθηκε ο λόγος στον απερχόμενο πρόεδρο για τον απολογισμό του έτους 2011.
1) Καταρχήν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των αποβιωσάντων συμπατριωτών μας κατά το έτος που πέρασε.
2)   Έγιναν διάφορες επισκευές στο οίκημα Καψαλίου.
3)  Στην εθνική μας εορτή της 25ης Μαρτίου παρέλασαν τα παιδιά του συλλόγου μας ενώπιον των επισήμων στον Πειραιά.
4) Στις 27 Μαρτίου, παιδιά συμπατριωτών μας παρακολούθησαν παράσταση παιδικού Καραγκιόζη στον κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ.
5) Στις 17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις του Αγίου Μύρωνος στον Ιερό Ναό Μυρτιδιωτίσσης στο Νέο Φάληρο. Σ’ αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια της  κας Βαρβάρας Πατέρου για την προσφορά των άρτων τα τελευταία χρόνια.
6) Συγκοινωνιακό: γίνανε διάφορες παραστάσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας και σ’ όλους τους αρμόδιους φορείς σχετικά με τη δρομολόγηση του πλοίου ΚΟΡΝΑΡΟΣ, σε συνεργασία με το δήμο Κυθήρων και τη Δημοτική κοινότητα.
7) Στις 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή του συλλόγου μας στα Σπήλαια Λιμνών Καστριά Αχαΐας.
8) Στις 27 Νοεμβρίου ετελέσθη το ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών, δωρητών και των απανταχού αποθανόντων Αντικυθηρίων στον Ιερό Ναό της Μυρτιδιωτίσσης Νέου Φαλήρου, που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ.
9) Η παιδική εορτή πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς και θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ. της Κυθηραϊκής Αδελφότητας για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.
10) Αντιπροσωπεύσαμε το σύλλογό μας σε πολλές εκδηλώσεις της περιφέρειας και των σωματείων της παροικίας μας, με το σύνολο των οποίων διατηρούμε άριστη συνεργασία.
11) Ενισχύσαμε λόγω των εορτών του Πάσχα και των Χριστουγέννων Αντικυθηραϊκές οικογένειες.
12) Αξιοποίηση ακινήτου Ανδρονίκου. Εδώ και 7 χρόνια γίνονται προσπάθειες να δοθεί για αντιπαροχή, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα λόγω γραφειοκρατίας.
13)  Ο Σύλλογός μας φέτος συμπληρώνει τα 80 χρόνια δράσης.
14)  Χοροεσπερίδα τη χρονιά που πέρασε δεν έγινε, νομίζω ότι η νέα διοίκηση που θα εκλεγεί να φροντίσει να πραγματοποιηθεί φέτος, λόγω και της οικονομικής κρίσης που έχει ο σύλλογος.
15) Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για την άψογη συνεργασία που είχαμε τα δύο αυτά χρόνια.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο ταμίας για τον απολογισμό χρηματικής διαχείρισης που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση ομόφωνα.
Κατόπιν έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τα έτη 2012-2013 και είναι οι κάτωθι:
Πρόεδρος:
Ιωάννης Γλυτσός
Αντιπρόεδρος:
Βασίλειος Αλοΐζος
Γεν. Γραμματέας:
Ιωάννης Κατσανεβάκης
Ταμίας:
Γεώργιος Αλεβιζάκης
Δημ. Σχέσεων:
Σπυρίδων Προγουλάκης
Μέλη:
Διονύσιος Ανδρόνικος

Δέσποινα Λιγοψυχάκη

Μύρων Πάτερος

Νικόλαος Πολίτης
                 
Δωρεές προς την Ένωση Αντικυθηρίων
Ιωάννης Ευστρατίου
45€
Νικόλαος Μαργαρίτης
20€
Θεανώ Πατέρου
20€ εις μνήμη οικογενείας της
Ντίνος Κυνηγαλάκης
15€
Μαρίκα Γ. Προγουλάκη
10€
Διονύσιος Γαλανάκης
100 Δολλάρια Αμερικής
Διονύσιος Ανδρόνικος
Προσφορά βραβείων σε επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Το Διοικητικό Συμβούλιο τους ευχαριστεί θερμά

Ιωάννης Γλυτσός