Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Τσάι για Κυθήριους και Φιλοκυθήριους και τιμητική εκδήλωση στην Κυθηρούπολη (Αλίμου)


Μια ακόμη ωραία εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία, οργάνωσε η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού.
Την Κυριακή 5/2/2012 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εκδήλωση, το καθιερωμένο Τσάι, του οποίου οι εισπράξεις θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Ναού.
Σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, στην ευρύχωρη αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού, που είχε ωραία διαμορφωθεί, κάθισε ο κόσμος με άνεση, παρά το ότι οι κάρτες εισόδου που διατέθηκαν, πλησίασαν τις τριακόσιες.
Οι κυρίες της ενοριακής δράσης, οι πιο πολλές Τσιριγώτισσες πολύ γνωστές, κουράστηκαν για να έχει επιτυχία η βραδιά. Έστρωσαν και στόλισαν τα τραπέζια, έφτιαξαν και προσέφεραν ωραίες σπιτικές λιχουδιές, τακτοποίησαν και περιποιήθηκαν τον κόσμο, οργάνωσαν λαχειοφόρο αγορά και ήταν συνέχεια στο πόδι για να εξυπηρετούν τον κόσμο.
Αλήθεια, χωρίς την προσφορά αυτών των κυριών, η Μυρτιδιώτισσα του Αλίμου πως θα ήταν σήμερα;
Ο προϊστάμενος το Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του, ευχαρίστησε όσους προσέφεραν για την ανέγερση του Ναού και ακόμη ευχαρίστησε το Δήμο Αλίμου και τον παρευρισκόμενο Δήμαρχο κ. Ορφανό, για τη συμπαράσταση τους σε όλο το στάδιο της ανεγέρσεως.
Ο π. Πολύκαρπος, θέλοντας να τιμήσει ιδιαίτερα τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Κυθηρίων Αλίμου για τη μεγάλη προσφορά του, ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο όπου κτίσθηκε η Εκκλησία και οικόπεδα που εκποιήθηκαν για την ανέγερσή της, απένειμε τιμητική πλακέτα, εκφράζοντας έτσι την ευγνωμοσύνη της Ενορίας προς το Συνεταιρισμό.
Την πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Βαρυπάτης Σπύρος, ο οποίος σε σύντομη ομιλία του, μίλησε για το ιστορικό του Συνεταιρισμού και ευχαρίστησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την τιμή.



Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος