Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο τύπου από το Γρ.Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, 4/1/2017

ΑΠΟ                                                                                                           04/01/2017
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανταλλαγή ευχών και συνοπτική παρουσίαση πεπραγμένων Π.Ε. Νήσων

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων των Π.Ε. Πειραιά και Νήσων, έγινε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πειραιά και των Νησιών, με θέμα την παρουσίαση του μέχρι σήμερα απολογισμού δράσεων της Π.Ε. Νήσων καθώς και τον προγραμματισμό των έργων και στόχων της νέας χρονιάς.
Μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μετέφερε τις ευχές της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου και έκανε μία σύντομη αναφορά στις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που παρουσιάζει η Π.Ε. Νήσων.
Ο κ. Χατζηπέρος αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή σε κάθε νησί ξεχωριστά και στο σημαντικό ρόλο της Περιφέρειας ως ατμομηχανής ανάπτυξης και χρηματοδότησης των έργων αυτών. Τόνισε τις μεγάλες δυνατότητες των νησιών της Αττικής από τον Τουρισμό και την αξιοποίηση του φυσικού κάλλους και της πολιτιστικής κληρονομιάς τους και αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία του με τους Δήμους καθώς και την ανάγκη χάραξης ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπτυξης για την περιοχή με στοχευμένες δράσεις.
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτικότητα με συγκεκριμένες προτάσεις, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που δίνονται μετά την ανάληψη (από 1 Ιανουαρίου 2017) της Προεδρίας της Ε.Ε. από την νησιωτική χώρα της Μάλτας.
Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι στο επίκεντρο της Περιφέρειας είναι πάντα ο άνθρωπος και το περιβάλλον. Κεντρικό όραμα της Π.Ε. Νήσων είναι η ποσοτική και ποιοτική επάρκεια νερού με συγκεκριμένο προγραμματισμό, η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και η ανάσχεση του φαινομένου της ερημοποίησης των νησιών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Για την υλοποίηση όλων αυτών, ο Αντιπεριφερειάρχης σκοπεύει να προωθήσει την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Leader, LifeGreen Kythera κλπ) επικουρικά με τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.