Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η γενική συνέλευση και οι βραβεύσεις της Ένωσης Απανταχού Αντικυθηρίων ''Ο ΆΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ'', 22/1/2017

Την ετήσια Γενική Συνέλευση και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, πραγματοποίησε η Ένωση Απανταχού Αντικυθηρίων ''Ο ΆΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ'', το πρωί της Κυριακής 22/1, στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Της εκδήλωσης προηγήθηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, οποίος ευλόγησε στη συνέχεια και την πρωτοχρονιάτικη πίτα των Αντικυθηρίων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο τέως Υπουργός Ναυτιλίας και νυν Βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας, η Βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων με τον ΣΥΡΙΖΑ κα. Ελένη Σταματάκη, ο Βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων με τη Ν.Δ. κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Βουλευτής Β΄ Πειραιά με την Ένωση Κεντρώων κα. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων- Αντικυθήρων κ.Παναγιώτης Κομηνός, ο εφημέριος ιερεύς των Αντικυθήρων Αντώνης Λιγοψυχάκης και πλήθος Αντικυθηρίων που διαμένουν στην Αττική.
Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Κωνσταντίνου καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, εκφράζοντας τις ευχές του για τη νέα χρονιά.
Ο Πρόεδρος μίλησε για τα πεπραγμένα του 2016 και τον προγραμματισμό του 2017. Η νέα χρονιά όπως ανακοίνωσε ο κ. Κωνσταντίνου θα είναι κομβικής σημασίας για την Ένωση καθώς αποφασίστηκε ο εκσυγχρονισμός μέσα από αλλαγές του καταστατικού. Τις διαδικασίες για την αλλαγή του καταστατικού εξουσιοδότησε το Σώμα να τρέξει τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Αντιπρόεδρο κ. Διονύση Ανδρόνικο και το Μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκο Πολίτη.
Επίσης ο Πρόεδρος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα δύσκολα οικονομικά δεδομένα της Ένωσης Αντικυθηρίων αλλά και στην ανάγκη που υπάρχει τα μέλη να είναι κοντά στην Ένωση και να στηρίζουν τις δραστηριότητες και τις δράσεις της.
Ο Ταμίας της Ένωσης κ.Μύρων Πάτερος ανέπτυξε στα μέλη, κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, αναλυτικά τα οικονομικά δεδομένα.
Από το Σώμα αποφασίστηκε επίσης και η αύξηση του κόστους εγγραφής και της ετήσιας συνδρομής από 5 σε 10 ευρώ, μια κίνηση που πρότεινε το Δ.Σ. για την έστω και μικρή τόνωση των οικονομικών της Ένωσης.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε και την ανάδειξη ως επίτιμου Προέδρου της Ένωσης του κ. Γιάννη Γλυτσού αλλά και την βράβευση τεσσάρων Αντικυθηρίων ως επίτιμα μέλη: τον κ. Νικήτα Πάτερο, τον πάτερ Αντώνη Λιγοψυχάκη, την κα.Βαρβάρα Πάτερου και τον κ. Μανώλη Λιγοψυχάκη.
Απονομή Αριστείων έγινε σε τρεις μαθητές από τα Αντικύθηρα για τις επιδόσεις τους.
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν κεράσματα και τα κομμάτια της πίτας στα μέλη.
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η αίθουσα του πραγματοποιήθηκε παραχωρήθηκε δωρεάν στην Ένωση από τον Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Κωνσταντίνου κατά την διάρκεια ανάδειξης ως επίτιμου 
Προέδρου του μακροβιότερου προέδρου και άοκνου εργάτη της Ένωσης κ. Γιάννη Γλυτσού
ο Γραμματέας της Ένωσης κ. Γιάννης Κατσανεβάκης δίνει την τιμητική βράβευση 
στον κ. Νικήτα Πάτερο

ο κ. Βασίλης Αλοϊζος Μέλος του Δ.Σ. της Ένωση δίνει την τιμητική διάκριση για τον κ. Μανώλη Γαλανάκη στην κόρη του πρεσβυτέρα Λιγοψυχάκη
ο Αντιπόεδρος της Ένωσης κ.Διονύσης Ανδρόνικος δίνει την τιμητική διάκριση 
στον ιερέα του νησιού Αντώνη Λιγοψυχάκη
ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης κ. Σπύρος Προγουλάκης δίνει την τιμητική διάκριση στον αδερφό της τιμωμένης κας Βαρβάρας Πάτερου τον κ.Βασίλη Πατακάκη
ο κ Πατακάκης δίνει το αριστείο στην δεσποινίδα Σπυριδούλα Κατσανεβάκη

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - Γιάννης Κατσανεβακης - Μαρία Πετροχείλου

πηγή: Tsirigo fm