Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Διάκριση του φωτογράφου Γιάννη Κρητικού

Ο φωτογράφος Γιάννης Κρητικός ο οποίος ζει στα Χανιά απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Φωτογράφων της διοργάνωσης Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2016 που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ως και το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στα Κύθηρα.

Ο Γιάννης Κρητικός απέσπασε το πρώτο βραβείο με την παρουσίαση της σειράς φωτογραφιών “Ουροβόρος” που περιλαμβάνει δεκαεπτά φωτογραφίες δημιουργημένες το 2016. Το βραβείο του εξασφάλισε την παρουσίαση σε ατομική έκθεση στο πλαίσιο των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων του επόμενου έτους μίας ολοκληρωμένης ενότητας φωτογραφικών του έργων.
Τιμητικό έπαινο απέσπασαν ο Κωνσταντίνος Κρουστάλλης με τη φωτογραφική του σειρά “Παράξενες Μέρες”, η Γεωργία Μπάντιου με τη φωτογραφική της σειρά “Ηumans in Nature” και ο Kωνσταντίνος Τούντας με τη φωτογραφική του σειρά “Σκοτεινά Φυτά”.
Το πρώτο βραβείο και τους τιμητικούς επαίνους παρέλαβαν οι βραβευμένοι φωτογράφοι από τον ιδρυτή των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων κ. Γιάννη Σταθάτο και την καλλιτεχνική διευθύντρια δρα Πηνελόπη Πετσίνη.
Οι Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων διοργανώθηκαν για 15η χρονιά και περιλάμβαναν ένα διήμερο συνέδριο για την ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας με ομιλητές σημαντικούς φωτογράφους, ερευνητές, ιστορικούς και θεωρητικούς της ελληνικής φωτογραφίας (Κωστής Αντωνιάδης, Ελένη Μαλιγκούρα, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ηρακλής Παπαϊωάννου, Πηνελόπη Πετσίνη, Γιάννης Σταθάτος). Επίσης περιελάμβαναν πέντε εκθέσεις φωτογραφίας μεταξύ των οποίων και την έκθεση “Η Γη του Πατέρα μου” της χανιώτικης καταγωγής φωτογράφου, Κατερίνας Καλογεράκη. Το διαγωνιστικό τμήμα των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων 2016 περιελάμβανε οκτώ παρουσιάσεις Νέων Ελλήνων Φωτογράφων (Αγγελική Καλαμάρα, Γιάννης Κρητικός, Κωνσταντίνος Κρουστάλλης, Γεωργία Μπάντιου, Μαριάννα Μπόλτση, Βασίλης Παντελίδης, Γιώργος Πλανάκης & Κωνσταντίνος Τούντας) με απονομή ενός πρώτου βραβείου και τριών τιμητικών επαίνων.

πηγή: haniotika-nea.gr