Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Διεθνές συνέδριο στη Λήμνο - Έντυπα τουριστική προβολής στα Κύθηρα

Δράσεις που στηρίζουν τον τουρισμό αναλήφθησαν από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη Λήμνο και από το Δήμο Κυθήρων για τα Κύθηρα.
H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενέκρινε τη συμμετοχή της στη συνδιοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου Greening the Islands σε συνεργασία με την Green Consulting Group που θα πραγματοποιηθεί στη Λήμνο από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής των νησιών του Βορείου Αιγαίου και της διάχυσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στο τομέα του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης. Το συνέδριο υποστηρίζεται από την Επιστημονική Επιτροπή της Greening the Islands η οποία αποτελείται από εκπροσώπους διοικήσεων νησιών, διεθνών ιδρυμάτων, βιομηχανικών ενώσεων, μέσων ενημέρωσης και άλλους εμπλεκόμενους που συστηματικά μοιράζονται την τεχνογνωσία τους σχετικά με τις τεχνολογικές και πολιτικές εξελίξεις. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θεωρεί ότι η διοργάνωση του συνεδρίου στη Λήμνο πέραν όλων άλλων θα συντελέσει στη διεθνή προβολή του νησιού αλλά και του Αγίου Ευστρατίου.
Από τη πλευρά του ο Δήμος Κυθήρων ενέκρινε τη δημιουργία και εκτύπωση εντύπων τουριστικής και πολιτιστικής προβολής. Τα έντυπα θα τυπωθούν στη ρωσική, πολωνική, ιταλική, γερμανική, γαλλική και ισπανική γλώσσα. Για τη δράση θα διατεθεί το ποσό των 20.000 ευρώ με ΦΠΑ.


πηγή: tornosnews.gr