Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 19/4/2016

Ολοκληρώνοντας τις υπηρεσιακές επαφές του στην Αθήνα για τρέχοντα ζητήματα του Δήμου, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, συναντήθηκε τη Δευτέρα 18 Απριλίου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θεόδωρο Δρίτσα και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα.
Στη μακρά συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κυριάρχησε το θέμα των αγόνων ακτοπλοϊκών γραμμών, για τις οποίες υπήρξε δέσμευση του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα κ. Θεοτοκά, ότι δεν θα υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές στις προς προκήρυξη ακτοπλοϊκές γραμμές από τον Οκτώβριο 2016 και μετά. Πολιτική του Υπουργείου θα είναι οι μονοετείς συμβάσεις, ωστόσο ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι θα πρέπει να μην απορριφθούν οι πολυετείς συμβάσεις, καθώς δημιουργούν κλίμα σταθερότητας στα νησιά και τον τουρισμό. Παράλληλα ζήτησε την αποστολή κλιμακίου ιατρών του Λιμενικού Σώματος στα Αντικύθηρα μετά το Πάσχα, για την πραγματοποίηση σειράς εξετάσεων στους μονίμους κατοίκους.
Με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μπαλάφα συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και κυρίως το ζήτημα των μόνιμων προσλήψεων στους νησιωτικούς Δήμους, για το οποίο αναμένεται σχετική απόφαση του αρμοδίου Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορου Βεναρδάκη. Παράλληλα ο Δήμαρχος έθεσε σειρά ζητημάτων που απασχολούν τις νησιωτικές κοινωνίες και υπέβαλε σχετικές προτάσεις.