Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο νησί μας το Σάββατο 13/2 και τη Δευτέρα 15/2/2016

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Παλαιόπολη το Σάββατο 13/2 και έκαψε περίπου ενάμιση στρέμμα χαμηλής βλάστησης. Με  την έγκαιρη επέμβαση του τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου με οχήματα και άνδρες, εθελοντών πυροσβεστών η πυρκαγιά κατασβέστηκε άμεσα.
Η δεύτερη πυρκαγιά που ήταν και μεγαλύτερη εκδηλώθηκε την Δευτέρα 15/2 το πρωί στον Κάλαμο και έκαψε περίπου 7 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων υπήρξε άμεση και μεγάλη με 4 οχήματα και 6 άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων με επικεφαλή τον Πυραγό κ. Λάζαρο Κωνσταντίνου προϊστάμενο του Τοπικού Κλιμακίου.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν 3 Εθελοντές Πυροσβέστες της τοπικής δύναμης, το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου και η υδροφόρα, 5 υπάλληλοι του Δήμου και 3 ιδιώτες.
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα 2 πυρκαγιές που ευτυχώς δεν εξελίχθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων μας κάνει να ανησυχούμε και να προσέχουμε πάρα πολύ, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης όταν πρόκειται να κάνουμε ελεγχόμενη καύση κλαδιών και γεωργικών υπολειμμάτων στην ύπαιθρο, που λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και  υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή, ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλος.

πηγή: Adelin fm