Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Εκδήλωση για τη δράση του χορευτικού τμήματος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, 10/1/2015

Στις 10 Ιανουαρίου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 13.00 ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών πραγματοποίησε εκδήλωση προκειμένου να παρουσιάσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του χορευτικού τμήματος στο έθιμο της Γκιόστρας.
Ήταν ένα μεσημέρι γεμάτο χαμόγελα, αισιοδοξία και ζωντάνια, με πρωταγωνιστές τα παιδιά του χορευτικού, τα τσιριγώτικα νιάτα, τα οποία μετέδωσαν και στους πιο ηλικιωμένους το κέφι τους. Τα παιδιά χόρεψαν, στον περιορισμένο χώρο που άφηνε η κατάμεστη αίθουσα, τους τοπικούς μας χορούς.
Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Βάσω Σαμίου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Γεώργιος Καρύδης ευχαρίστησε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνεχάρη τα παιδιά και τη δασκάλα τους για τις επιτυχίες τους.
Η κ. Βάσω Σαμίου μίλησε αναλυτικά για τη Γκιόστρα, το μεσαιωνικό έθιμο, που αναβιώνει στη Ζάκυνθο από το 2005, και στο οποίο το χορευτικό του  Συνδέσμου συμμετέχει τα τρία τελευταία χρόνια.
Η δασκάλα του χορευτικού κ.Λίτσα Γαλανάκη ευχαρίστησε τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο για την υποστήριξη και τα παιδιά για τις συγκινήσεις που της χάρισαν με τις πολύ καλές παρουσίες τους.
Τέλος, το μέλος του χορευτικού, η ταλαντούχος Δήμητρα Παυλάκη, παρουσίασε φωτογραφίες και βίντεο από τις εκδηλώσεις της Γκιόστρας, στη Ζάκυνθο και στη Sulmona της Ιταλίας, όπου το χορευτικό συμμετείχε το περασμένο καλοκαίρι. Η Δήμητρα Παυλάκη εξήγησε αναλυτικά και με χαρισματικό τρόπο τις εμφανίσεις του χορευτικού, καθώς αυτές προβάλλονταν σε οθόνη.
Ακολούθησε πλούσιος μπουφές, προσφορά των μελών και φίλων του Συνδέσμου.
Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά προς ενίσχυση του χορευτικού. Εξαντλήθηκαν όλοι οι λαχνοί και η κ.Νίνα Παπαναστασίου ήταν η τυχερή που κέρδισε μια τσιριγώτικη γυναικεία τοπική ενδυμασία(σπαλέτο).

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών.