Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια στον Ποταμό, 28/6/2015

Η καμπάνια "ΑΝΑΠΝΕΩ" έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τη συγκεκριμένη νόσο, που αποσκοπεί στην αφύπνιση του πληθυσμού σχετικά με τα συμπτώματα της ασθένειας και η προβολή της έγκαιρης διάγνωσης. Στα Κύθηρα το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου με αρκετά μεγάλη συμμετοχή του κοινού όπως δήλωσε στην κάμερα του adelin web tv 107,3 fm Κύθηρα, o Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), κ. Μιχάλης Τουμπής.
Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι μία νόσος των πνευμόνων που στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80- 90% στο κάπνισμα. Τα βασικά συμπτώματα είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια, καταστρέφει την ποιότητα ζωής των αρρώστων, τους καθηλώνει στην καρέκλα με φιάλες οξυγόνου και τους αναγκάζει σε συχνή νοσηλεία.

Η εκστρατεία «Αναπνέω», μια σημαντική πρωτοβουλία της Novartis Hellas με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση. Η εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών στα παραδοσιακά και online μέσα, καθώς και δωρεάν σπιρομετρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση σε ακριτικές περιοχές.

πηγή: Adelin fm