Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Κυριακή του Θωμά βγαίνει ο Κρητικός "στόλος" για να σταματήσει την υδρόλυση

Πάσχα σημαίνει "πέρασμα" και η Κρήτη καιρό τώρα ετοιμάζει το δικό της ... πέρασμα από την ανοχή και την απραξία, στην κινητοποίηση και τον αγώνα για τα δίκια της. Η υπόθεση της υδρόλυσης των χημικών στη Μεσόγειο συμπληρώνει τέσσερις μήνες γεμάτους από ... μυστικά και ψέμματα. Η μόνη αναμφισβήτητη αλήθεια πλέον είναι πως την Κυριακή του Θωμά οι διεθνείς δυνάμεις αποφάσισαν να ξεκινήσουν το πείραμα της Μεσογείου.

Σε μία χώρα που σκύβει αποδεκατισμένη από την οικονομική επιτήρηση διαρκώς το κεφάλι, ουδείς τολμά πλέον να αντισταθεί στο σχεδιαζόμενο έγκλημα σε βάρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η πολιτική ηγεσία παρακολουθεί μήνες τώρα τα τεκταινόμενα αμήχανη και υιοθετώντας κατ' ουσίαν τις καθησυχαστικές πολιτικές των "δανειστών" (βλέπε Δ.Ν.Τ.). Έτσι, ένα έγκλημα που σε καμιά γωνιά του πλανήτη δεν τόλμησαν ποτέ να το εφαρμόσουν (υδρόλυση των πλέον επικίνδυνων χημικών παραγόντων πολέμου, που σκοτώνουν χιλιάδες ανθρώπους σε χρόνο ρεκόρ) είναι έτοιμοι να το επιχειρήσουν σε μία κλειστή θάλασσα όπως η Μεσόγειος, χωρίς καν να υπάρχουν μελέτες για το τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Σε μία υπεραπλουστευμένη εξήγηση, υδρόλυση σημαίνει αραίωση με τόνους νερού και ειδικά χλώρια των φονικών παραγόντων μέσα σε μία τεράστια δεξαμενή τιτανίου που στήθηκε στο σαπιοκάραβο των Αμερικανών Cape Ray, ένα πλοίο έτοιμο να καταλήξει στα παλιοσίδερα πριν σχεδιαστεί η υδρόλυση στη Μεσόγειο. Οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ και ο Οργανισμός για την καταστροφή των χημικών πήραν υπό την αιγίδα τους το σχέδιο κι έψαχναν για καιρό μία γωνιά της Ευρώπης για να καταστρέψουν τους παράγοντες που οι ίδιοι οι "χρηματοδότες" τους ... δημιούργησαν, αφού οι περισσότερες χώρες που προστατεύουν την επιχείρηση αποκαλύφθηκε πως πούλησαν πρώτες ύλες για να φτιαχτούν τα θανατηφόρα χημικά όπλα. 

Οι περισσότερες χώρες δεν δέχτηκαν τον πακτωλό χρημάτων που πρόσφεραν σε αντιστάθμισμα οι "ενορχηστρωτές του σχεδίου", ώσπου κάποιοι ... εμπνεύστηκαν το αμφίρροπο σχέδιο της υδρόλυσης. Θάλασσα και διεθνή ύδατα, για να μην μπορεί κανείς να αντιταχθεί. Οι χώρες της Μεσογείου -φόρων υποτελείς πλέον λόγω χρεών και μνημονίων- ήταν τα ιδανικά θύματα. Ο τόπος ορίστηκε δυτικά της Κρήτης, στα διεθνή ύδατα. Πλοία ενός πρωτόφαντου διεθνούς στόλου (Κίνα, Ρωσία, Αμερική κι Ευρώπη) άρχισαν ένα γιγάντιο αλισβερίσι από τη Συρία, την Κύπρο, την Ιταλία και την Ισπανία (με ασπίδα την μυστικότητα που προσδίδει το "στρατιωτικόν" της επιχείρησης) για να κουβαλήσουν στη Μεσόγειο τον χημικό εφιάλτη. Οι κυβερνήσεις Μάλτας, Κύπρου, Ιταλίας, Ισπανίας κι Ελλάδας παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ... μοιραίες κι άβουλες αντάμα, πασχίζοντας να κρατήσουν το θέμα στα βουβά για να μην θορυβηθούν οι λαοί της Μεσογείου από το εγχείρημα. Διαβεβαιώνουν διαρκώς πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και παπαγαλίζουν μονοσήμαντα πως "δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος". Όσοι όμως έχουν εμπλακεί ήδη στην υπόθεση χωρίς να έχουν συμφέροντα ή οφέλη κατανοούν τις προχειρότητες του σχεδιασμού. 

Δείγματα γραφής το ίδιο το πλοίο των Αμερικανών που ανέλαβε το εγχείρημα, το σαπιοκάραβο Cape Ray, που μεταλλάχθηκε βιαστικά στο πρώτο πλοίο υδρόλυσης της υφηλίου, με προχειροβαμμένες κουπαστές που δύσκολα κρύβουν τη σκουριά και τη σαπίλα ενός γέρικου σκαριού που πήγαινε για απόσυρση. Εδώ θα βρείτε την αποκάλυψη του ekriti για το τι εστί Cape Ray. 

Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για να φανεί η προχειρότητα των σχεδιασμών, ας πάμε στις αποκαλύψεις των ναυτεργατών στην ζώνη του Tauro Jogia, είναι το λιμάνι της Καλαβρίας που μεταφέρονται κι αποθηκεύονται σε κοντέινερ τα χημικά μειωμένης δράσης και επικινδυνότητας από την Λαττάκεια. ΟΙ εργάτες τρόμαξαν από την αρχή της επιχείρησης, γιατί οι ιθύνοντες τους ζήτησαν να αναλάβουν τη φόρτωση χωρίς καν να πάρουν μέτρα προφύλαξης για τις ζωές και την υγεία τους. Λες κι απλά μετέφεραν κιβώτια με ακίνδυνα εμπορεύματα. Δείτε το βίντεο με τα παράπονά τους. Ακόμη κι αν η γλώσσα δεν σας είναι γνωστή η εικόνα έχει την δική της δύναμη να δείξει όσα συμβαίνουν.


Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η καταστροφή χημικών όπλων είναι χρόνια τώρα ... επιστήμη. Η πλέον μυστική βάση της χώρας είναι το Aberteen εκεί που για δεκαετίες θυσιάστηκαν ακόμη και αμερικανοί στρατιώτες για να αποκτηθεί η τεχνογνωσία των Αμερικανών στην καταστροφή χημικών. Η πλέον επίλεκτη ομάδα του Aberteen, γνωστοί για τα αδίστακτα και αιμοσταγή τους πειράματα, έφτιαξε τις δεξαμενές υδρόλυσης του Cape Ray και βρίσκεται πάνω στο πλοίο για να ... τελειοποιήσει το σύστημα, προκειμένου σύντομα να αρχίσει να το μοσχοπουλά ανά τη γη, σε όποιον υποχρεωθεί λόγω αφοπλισμού να καταστρέψει χημικά που στην ξηρά χρειάζονται με πυρόλυση δεκαετίες (!!!) ενώ στην θάλασσα "ξεπλένονται" στο άψε σβήσε.

Στην Αμερική όμως είναι ήδη γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους το τρωτό σημείο της υδρόλυσης, ότι δηλαδή δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ρίσκου για τον άνθρωπο και το περιβάλλον της θάλασσας. Και πώς να υπάρξει άλλωστε; Το σχέδιο παραήταν γρήγορο και πρόχειρο και οι δυνάμεις που το χρηματοδοτούν φρόντισαν να δοκιμαστεί σε μία κλειστή θάλασσα, ώστε αν κάτι πάει στραβά να περιορίσουν την ρύπανση και να μην εξαπλωθεί στους ωκεανούς.

Ταυτόχρονα, ο διεθνής παράγοντας με το πείραμα της Μεσογείου, πετυχαίνει κι ένα νέο "νομικό προηγούμενο" που δεν υπάρχει ακόμη: το να κάνει σε διεθνή ύδατα ό,τι θέλει χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσει σε κυβερνήσεις και λαούς και προσπερνώντας το θεμελιώδες δικαίωμα τους στο καθαρό κι αμόλυντο περιβάλλον. Το μόνο που δεν έλαβαν υπόψιν τους οι σχεδιαστές της υδρόλυσης των χημικών όπλων ήταν ... η Κρήτη. Όταν στο Αρκάδι μαζεύτηκαν 10.000 και πλέον άνθρωποι για να τους πουν ΟΧΙ κι η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, οι συμμαχίες κλωνίστηκαν. Η Ρωσία λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία απέσυρε άτυπα την υποστήριξή της στο σχεδιασμό ενώ η Κίνα συνεχίζει να κινείται στο παρασκήνιο, μη θέλοντας να επωμισθεί ευθύνες. Ο ΟΗΕ και ο Οργανισμός για την καταστροφή των χημικών άρχισαν να μιλούν για σχέδιο της Αμερικής κι όχι δικό τους. Εν τούτοις ο σχεδιασμός προχωρά. Την Κυριακή του Άπιστου Θωμά η υδρόλυση θα ξεκινήσει. 

Η Κρήτη προσέφυγε ήδη στην ελληνική Δικαιοσύνη, ζητώντας ευθύνες, εξηγήσεις, διασφαλίσεις γραπτές, καταγγέλλοντας παραλείψεις και έλλειψη ενημέρωσης. Κι αν αυτό δεν φτάνει για να σταματήσει το ξέπλυμα των ΔΙΚΩΝ τους χημικών στη ΔΙΚΗ μας Θάλασσα, η Κρήτη θα βρει κι άλλους τρόπους να αντιταχθεί.

Χθες η συντονιστική επιτροπή αγώνα του νησιού πήρε αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μας καλεί όλους την Κυριακή του Θωμά στα Σφακιά. Δείτε το κείμενο κι ενημερωθείτε:

Την Κυριακή του Θωμά, 27-04-2014 και ώρα 12:00, προγραμματίστηκε συγκέντρωση σύσσωμης της Κρήτης στην προβλήτα στο παλιό λιμανάκι της Χώρας Σϕακίων. 
Από αυτό το σημείο θα πραγματοποιηθεί μαζική έξοδος, πλεουμένων, ϕουσκωτών, τρατών και πλοίων, δημιουργώντας μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης Σφακίων – Γαύδου. 
Με αυτή μας την ενέργεια θέλουμε να πιέσουμε περισσότερο την ελληνική κυβέρνηση και τον ΟΗΕ, ώστε να εγκαταλείψουν τα σχέδια για την καταστροϕή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας δυτικά της Κρήτης και στη Μεσόγειο γενικότερα. 
Επίσης, θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάμε και στη μέση της Μεσογείου αν χρειαστεί – οι προετοιμασίες γι’ αυτό έχουν ήδη αρχίσει.
Καλούνται όλοι οι Κρητικοί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στη στεριά και όσοι διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό στην εν πλω διαμαρτυρία. 
Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι απαιτείται από την Ελληνική Κυβέρνηση που σήμερα έχει αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: να ασκήσει βέτο κατά της απόφασης αυτής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) να παρέμβει αποτρεπτικά στον Ο.Η.Ε., που έχει τεθεί επικεφαλής για την επίβλεψη της όλης διαδικασίας, συντονίζοντας την παρέμβασή της με τις χώρες που γειτονιάζουν άμεσα με τη θαλάσσια περιοχή όπου θα γίνει η «εξουδετέρωση» (Ιταλία και Μάλτα). Σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση δεν τεθεί προ των ευθυνών της και δεν δεχθεί να αποτρέψει τη μεγάλη αυτή απειλή για τη Μεσόγειο, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, τότε γνωστοποιούμε, ότι όλοι εμείς θα είμαστε παρόντες στον τόπο του σχεδιαζόμενου εγκλήματος προκειμένου να προσπαθήσουμε, με ειρηνικό τρόπο, να το αποτρέψουμε. 

ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε όλοι εκεί. Όχι μόνο για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και το θαλάσσιο περιβάλλον μας αλλά και για κάτι πιο μεγάλο κι από το μέλλον των παιδιών μας. Για να εξηγήσουμε στους ισχυρούς του πλανήτη ότι δεν μπορούν να σχεδιάζουν για μας ... χωρίς εμάς. Και στην εποχή της παγκόσμιας σιωπής και ανοχής ένα τέτοιο εγχείρημα μάλλον μόνο από αυτή τη γωνιά της γης, την Κρήτη, θα μπορούσε να ξεκινήσει.

πηγή: ekriti.gr