Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η ομογένεια του Brisbane (Αυστραλίας) τίμησε την επέτειο του 1821


Σύσσωμη η ομογένεια του Μπρίσμπαν τίμησε ανήμερα την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας και απότισε φόρο τιμής στους αθάνατους ήρωες του 1821. Μετά τη δοξολογία που εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων. Ανάμεσα στους επισήμους ήταν ο επίτιμος πρόξενος, κ. Δημήτρης Ράπτης, ο πρόεδρος της Ενορίας-Κοινότητας, κ. Δημήτρης Γεωργίου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος RSL, κ. Βλας Ευστάθης, και άλλοι.
Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Ελληνικό Κλαμπ, με απαγγελίες ποιημάτων και παραδοσιακούς χορούς από μαθητές του ελληνικού σχολείου και του Hellenic Dancers. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησαν δυο μαθητές.
Στο Gold Coast, η πανηγυρική δοξολογία εψάλη στον ιερό ναό της Αγίας Άννας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και σεμνή γιορτή. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Δημήτρης Νίδες. Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με απαγγελίες ποιημάτων και ελληνικούς χορούς από μαθητές του ελληνικού σχολείου. Η γιορτή τελείωσε με γεύμα και πολλές ευχές.
Τέλος την Πέμπτη 22 Μαρτίου, ο επίτιμος πρόξενος της Κουησλάνδης, κ. Δημήτρης Ράπτης, παρέθεσε δεξίωση σε αντιπροσώπους της ομογένειας, τον κλήρο και άλλες προσωπικότητες της αυστραλιανής κοινωνίας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του Brisbane Hon. Graham Quirk και ο αρχιδικαστής Hon. Paul De Jensen. Το συγκρότημα Hellenic Dancers παρουσίασε λεβέντικους ελληνικούς χορούς.

του Γιάννη Καρρά