Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΛΕΤΟΥΣ


Ένα μεγάλο έργο, που οραματίστηκε ο εφημέριος Λειβαδίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π.Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος και τo ενέκρινε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Παναγίας Κοντελετούς και η Ι. Μητρόπολη Κυθήρων, πήρε σάρκα και οστά.
Πρόκειται για το γήπεδο 8Χ8 που έγινε στο Λειβάδι, του οποίου ο αγωνιστικός χώρος είναι πανέτοιμος με σύγχρονο φυσικό χλοοτάπητα, που θα τον ζήλευαν πολλά επαρχιακά γήπεδα επώνυμων συλλόγων.
Βέβαια υπολείπονται να γίνουν κι άλλα έργα στον περιβάλλοντα χώρο. Όμως, επειδή τα νιάτα είναι ανυπόμονα, αποφάσισε η Ι. Μητρόπολη στις 7-4-2012, το Σάββατο του Λαζάρου το απόγευμα, να γίνει αγιασμός και να δοθεί το γήπεδο όχι μόνο στη νεολαία, αλλά και στους βετεράνους αθλητές.
Τα επίσημα εγκαίνια προγραμματίζονται για τον Ιούλιο, ώστε να είναι παρών και ο μέγας ευεργέτης του έργου, ο εκ Δρυμώνος επιχειρηματίας στην Αυστραλία κ. Παναγιώτης Μάγειρος. Χωρίς τη γενναία χορηγία του κ. Μάγειρου, θα αργούσαμε πολύ να χαρούμε αυτό το σύγχρονο αγωνιστικό χώρο.
Ο αγιασμός έγινε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ και τον π. Παναγιώτη Μεγαλοκονόμο. Στο τέλος ο Σεβασμιότατος μίλησε για τη μεγάλη πασχαλινή χαρά που διακατέχει όλους μας, μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, παραδίδοντας στη νεολαία του νησιού μας αυτό το λαμπρό έργο. Συνεχάρη τον π. Παναγιώτη για τον οραματισμό του και όλους αυτούς, που βοήθησαν για την υλοποίησή του. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά του κ. Μάγειρου, τον οποίο θα περιμένομε τον Ιούλιο για τα επίσημα εγκαίνια.
Οι κυρίες της ενοριακής δράσης αμέσως μετά πρόσφεραν γλυκά και αναψυκτικά, ενώ τα ανυπόμονα παιδιά, πανέτοιμα με τα αθλητικά τους, ξεκίνησαν τον αγώνα.

                                                                        





 Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος