Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ο αιωνόβιος Νίκος Καρύδης


    Ένας αιώνας ζωής συμπληρώθηκε και γιορτάστηκε από τον Νικ Καρύδη, τη σύζυγό του Νίνα και την υπόλοιπη οικογένειά του σε οικογενειακό γεύμα, παρουσία πάνω από 250 ατόμων στο Brisbane της Αυστραλίας.
Το γιορταστικό γεύμα της εκατονταετίας του Νικ Καρύδη έγινε στις αρχές Μαρτίου και το ευλόγησε ο π. Λουρέντιος Πεσκάρ, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο πρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος RSL, πατήρ Γρηγόριος Σακελαρίου και η πρεσβυτέρα, ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αγίου Γεωργίου (Brisbane) Εμμ. Καλλίνικος ο οποίος μίλησε για τον Νικ Καρύδη, ο δρ Πήτερ Μαρέντι, ο πρόεδρος της AHEPA Κρις Γεωργάς κ.ά., ενώ συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ (ευχετήριο), η Γεν, Κυβερνήτης της Αυστραλίας Quentin Bryce, η πρωθυπουργός Τζούλια Γκιλάρντ, η πρωθυπουργός του Brisbane Άννα Bligh και άλλοι.
Ο Νίκος Καρύδης γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1912 στο Μυλοπόταμο Κυθήρων, τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο του χωριού του και στη συνέχεια το Γυμνάσιο του νησιού. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό και το 1937 έφυγε για την Αυστραλία και εγκαταστάθηκε στο Toowoomba (Queensland).
Κατατάχθηκε ως εθελοντής στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1942 στην Αυστραλιανή Αεροπορία και το 1946 ασχολήθηκε με επιχειρήσεις ενώ παράλληλα βοηθούσε την Ελληνική Κοινότητα του Brisbane, όπου εγκαταστάθηκε από το 1951, ενώ έγινε και μέλος της Ελληνικής Κοινότητας και της Κυθηραϊκής Αδελφότητας. Το 2006 το Ινστιτούτο του Κυθηραϊσμού τον τίμησε στην Καμπέρα (Συμπόσιο) για τις υπηρεσίες του.
Το μυστικό της μακροζωίας τονίζει: "Λιγοστό φαγητό, ιδιαίτερα ψάρι, χόρτα και όσπρια, κηπουρική, αθλητική δραστηριότητα και μια καλή σύζυγος που με προσέχει."
Του ευχόμαστε μακροημέρευση και να είναι πάντα καλά, να ενδιαφέρεται για το καλό της Ελληνικής και Κυθηραϊκής Κοινότητας της περιοχής του Queensland.



του Γιάννη Καρρά