Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Dealing with Destiny (You never know what’s on the cards) Απέναντι στοο πεπρωμένο (Ποτέ δε ξέρεις τι κρύβουν τα χαρτιά)

  Μια πολύ ωραία κινηματογραφική δημιουργία μας παρουσίασαν δύο πολύ γνωστοί συμπατριώτες μας της τρίτης γενιάς στην Αυστραλία. Είναι τα αδέλφια Πωλ και Τζιμ Κοντολέων με την ταινία "Dealing with Destiny" "Απέναντι στο πεπρωμένο". Ο πρώτος ο Πώλ έγραψε το σενάριο και ανέλαβε και την παραγωγή του έργου και ο δεύτερος ο Τζιμ έγραψε τη μουσική. Η πρεμιέρα έγινε στο FOX STUDIOS, αλλά οι Κυθήριοι ήθελαν μια ακόμη φορά να το δουν από μόνοι τους. Έτσι, οι Κυρίες της Αδελφότητας στο Σύδνεϋ οργάνωσαν μια βραδιά στο HOYTS στο BROADWAY, που το ευχαριστήθηκαν.
  Η ταινία αυτή είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία γεμάτη αστεϊσμούς, χιουμοριστικά, ξεσηκωμό κόσμου, έρχονται τα "πάνω κάτω" που προκαλείται από μια ομάδα φοιτητών, κατά την τελευταία μέρα της χρονιάς τους στο Πανεπιστήμιο, βάζοντας αντιμέτωπους τους υπέροχους παλαιούς Γοτθικούς του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ και τους γνωστούς κάπως "παλαβιάρηδες" φοιτητές. Ένα καναρινί χρώματος Fiat coupe και κάποιες ελκυστικές γυναίκες, και πως μπορεί να φτιαχτεί κάποιου η μοίρα (και ο προορισμός) ανάμεσα σ’ όλο αυτό το χάος και το χιούμορ.
  Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στον Greg King o Πωλ Κοντολέων, που είναι για πρώτη φορά γενικός παραγωγός του έργου, μίλησε για τη φιλοδοξία του και τα όνειρά του να γίνει κινηματογραφικός παραγωγός: "Πάντα μου άρεσε ο κινηματογράφος και πραγματικά το επιχείρησα από το πάθος που ήθελα να το κάνω. Οι αγαπημένες μου ταινίες είναι τα μεγάλα έπη όπως ο "Ο Λώρεν της Αραβίας", "Η γέφυρα του ποταμού Κβάι", "Αποκάλυψη τώρα", "2011:Μια Οδύσσεια του διαστήματος".
  Ο Πώλ έχει γίνει πολύ γενναιόδωρος από τα κέρδη από την ταινία, έχοντας προσφέρει σε διάφορα παιδικά ιδρύματα, τα οποία βοηθούν ανάπηρους και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Λέγεται πως ένα σημαντικό ποσό έχει μαζευτεί γι’ αυτό το σκοπό.
  Η πρεμιέρα του έργου, φάνηκε να είναι ένα εορταστικό γεγονός με τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς και τον διευθυντή να είναι περήφανοι που συμμετείχαν στην ταινία και μοιράζονται τις εμπειρίες τους με το κοινό.
  Ο Πωλ Κοντολέων έκανε την πρώτη εισβολή του στον κόσμου του σινεμά και το απολαμβάνει. Όπως εξηγεί στον Greg King: "Είναι μια ακανόνιστη καμπύλη μάθησης, έχοντας κάνει την πρώτη μου παραγωγή και είναι κάτι που θα ήθελα πολύ να ξανακάνω. Έχω στο μυαλό μου κάποιες ιδέες για μελλοντικά σχέδια, αλλά τίποτα δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί ακόμη. Πάντως το θεωρώ αυτό σαν πρώτο βήμα".
  Ευχόμαστε στον Πωλ ότι καλύτερο στην μελλοντική κινηματογραφική του καριέρα.

Γ. Βάρδας