Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ανάπτυξη Κρατικού Αερολιμένος Κυθήρων

  Από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κυθήρων ελάβαμε την παρακάτω επιστολή, σχετική με τη δυνατότητα πραγματοποίησης πτήσεων καθ’ όλο το 24ωρο με όργανα IFR ή εξ’ όψεως –VFR, στο αεροδρόμιο Κυθήρων, αφού ληφθεί υπόψη ότι ο έλεγχος προσέγγισης παρέχεται από την Υπηρεσία προσέγγισης του Αεροδρομίου της Καλαμάτας.
  Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της Επιτροπής.








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Κύθηρα: 04/11/2011
      ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                      Αριθμ.Πρωτ : Φ40/50/4713
      ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης                                     ΠΡΟΣ : ΟΠΩΣ Π.Δ.
               & Προβολής.


  Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Κυθήρων σας ενημερώνει για τα πρώτα αποτελέσματα της δύσκολης προσπάθειας που καταβάλει για την Ανάπτυξη του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων σε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό Αερολιμένα στην Ελλάδα.
  Ύστερα από διαβουλεύσεις με την Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας & τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων γίνεται γνωστό ότι αφού έγιναν οι απαραίτητες τροποποιήσεις του υπάρχοντος κανονισμού κατάφερε να καταστεί η μέχρι σήμερα δεσμευτική λειτουργία του (Πύργου Ελέγχου) - AFIS δυνατή η πραγματοποίηση πτήσεων (δια οργάνων - IFR ή εξ’όψεως - VFR ) καθ΄όλο το 24ωρο, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο έλεγχος προσεγγίσεως παρέχεται από την Υπηρεσία Προσέγγισης του Αεροδρομίου της Καλαμάτας (Π.Α).
  Δημιουργήθηκαν διαδικασίες προσέγγισης, αναβάθμιση των ραδιοβοηθημάτων και δόθηκε σε πλήρη λειτουργία ο φωτισμός του διαδρόμου, που μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια τις πτήσεις σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα όπως αυτά είναι δημοσιευμένα πλέον στο ΑΙP Ελλάδος.
  Η επιτροπή ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια τους στην επίτευξη του στόχου τον Βουλευτή Α Πειραιώς Κον Εμμανουήλ. Μπεντενιώτη, τον Δήμαρχο Κυθήρων Κον Θεόδωρο Κουκούλη & τον Αερολιμενάρχη Κυθήρων Κον Νικόλαο Στάχτιαρη.



                                                                                                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
                                                                                               ΚΑΛΛΙΟΠΗ Ν. ΚΑΡΥΔΗ