Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"Οι παράνομες συμβάσεις δανεισμού της Ελλάδας", το νέο βιβλίο του καθηγ. Γιώργου Κασιμάτη

  Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κασιμάτη με τίτλο "Οι παράνομες συμβάσεις δανεισμού της Ελλάδας", τα κείμενα που αποκάλυψαν τις δουλείες υποτέλειας της χώρας.
  Το βιβλίο αυτό που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη δίνει όλη την διάσταση της παρανομίας των συμβάσεων που υπεγράφησαν το τελευταίο διάστημα (3-10 Μαΐου), κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας (ουσιαστικά) δεσμεύτηκαν - δια των κυβερνώντων – να υπηρετούν και να ενισχύουν τους "πιστωτές" τους για τα επόμενα χρόνια και αφ’ ετέρου την παραίτηση της κυβέρνησης "αμετάκλητα και χωρίς όρους" από την εθνική κυριαρχία, δεσμεύοντας παράλληλα και το σύνολο της δημόσιας περιουσίας μας.
  Με απλό αλλά σαφή και κατανοητό τρόπο ο διαπρεπής Συνταγματολόγος παρουσιάζει τις αιτίες και τους λόγους για τους οποίους μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες, νοικοκυριά αλλά και απλοί ιδιώτες οδηγούνται στην ανεργία αλλά και στην οικονομική εξαθλίωση. Αυτές οι δουλείες υποτέλειας με πρωτοφανείς δεσμεύσεις στην ιστορία του Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου – κατά τον Γιώργο Κασιμάτη – οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ουσιαστική εξαθλίωση και εξόντωση της εθνικής μας υπόστασης.