Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Αναπροσαρμογή αεροπορικής σύνδεσης με τα Κύθηρα και ένταξη του νησιού στην αεροπορική σύνδεση των Επτανήσων

  Από ενημέρωση που μας απέστειλε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Καρύδη, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκύπτει ότι ύστερα από επιτυχημένη διαβούλευση με την Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αναπροσαρμόζεται η αεροπορική σύνδεση Αθηνών-Κυθήρων ενώ εντάσσονται τα Κύθηρα στην υπάρχουσα αεροπορική σύνδεση των Επτανήσων.
  Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή της κυρίας Καλλιόπης Καρύδη προς τα μέσα Κυθηραϊκής ενημέρωσης.









ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Κύθηρα: 04/11/2011
       ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                Αριθμ.Πρωτ : Φ40/50/4713
       ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης                                               ΠΡΟΣ : ΟΠΩΣ Π.Δ.
               & Προβολής.

  Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & προβολής του Δήμου Κυθήρων σας ενημερώνει για την ολοκλήρωση της επιτυχημένης διαβούλευσης με την Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με την αναπροσαρμογή της Αεροπορικής σύνδεσης Αθηνών – Κυθήρων και την ένταξη των Κυθήρων στην ήδη υπάρχουσα Αεροπορική σύνδεση των Επτανήσων.
  Αναλυτικότερα η Αεροπορική σύνδεση Αθηνών – Κυθήρων αναβαθμίζεται κατά την χειμερινή περίοδο από (5) πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως σε (6) έξι πτήσεις με επιστροφή με ένα σύνολο 240 προσφερομένων θέσεων ανά κατεύθυνση αντί 160, ενώ κατά την θερινή περίοδο οι (7) επτά πτήσεις αυξάνονται σε Οκτώ (8) με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 400 προσφερομένων θέσεων ανά κατεύθυνση αντί των 240 που ισχύουν τώρα.
  Η νέα Αεροπορική σύνδεση Κέρκυρας –Ακτίου – Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Κυθήρων σε δυο (2) πτήσεις με επιστροφή με ένα σύνολο 60 προσφερομένων θέσεων ανά κατεύθυνση κατά την χειμερινή περίοδο. Τρεις (3) πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 90 προσφερομένων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά την θερινή περίοδο.
  Η ενημερωτική ανακοίνωση γι’ αυτές τις υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C321/5 της 4ης Νοέμβριου 2011.
  Το δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης των αναφερομένων τακτικών αεροπορικών γραμμών για την παροχή υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας αρχίζει την 1η Απριλίου 2012 και λήγει την 31η Μαρτίου 2016.
  Κριτήριο επιλογής μεταξύ των αερομεταφορέων που κρίνεται ότι είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και σύμφωνα με τις επιβληθείσες υποχρεώσεις παροχή των υπηρεσιών για κάθε προκηρυχθείσα γραμμή, είναι το χαμηλότερο αιτούμενο συνολικό οικονομικό αντιστάθμισμα για τη γραμμή αυτή.
  Οι προβλεπόμενοι ναύλοι έχουν ως εξής:
         - Αθηνών – Κυθήρων :        56.00 ευρώ.
         - Κερκύρας – Κυθήρων :     65.00 ευρώ.
         - Ακτίου – Κυθήρων :          53.00 ευρώ.
         - Κεφαλονιάς – Κυθήρων :  50.00 ευρώ.
         - Ζακύνθου – Κυθήρων :     48.00 ευρώ.
  Η επιτροπή εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την πολύτιμη βοήθεια τους στην επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου τον Βουλευτή Α΄ Πειραιώς κ. Δημήτριο Καρύδη, τον Βουλευτή Α΄ Πειραιώς κ. Παναγιώτη Μελά & τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Θεόδωρο Κουκούλη.

                                                                                                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
                                                                                                ΚΑΛΛΙΟΠΗ Ν. ΚΑΡΥΔΗ