Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Κατασβέστηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς σε Κυπριωτιάνικα και Αλοϊζιάνικα Κυθήρων – Νέες ενισχύσεις στο νησί

Κατασβέστηκε μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες ξημερώματα Σαββάτου 5/8, το μέτωπο στην περιοχή Σκληρή προς τους οικισμούς Κυπριωτιάνικα - Αλοϊζιάνικα Κυθήρων. Αντίθετα το μέτωπο στην περιοχή απέναντι από τα Ντουριάνικα και τον Μυλοποτάμου καίει ακόμα, χωρίς να είναι πολύ κοντά στους οικισμούς.
Στα Κύθηρα βρίσκονται κι επιχειρούν μεγάλες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένονται να φτάσουν στο νησί με το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δέκα πυροσβεστικά οχήματα και με 50 άνδρες.
Σύμμαχος στις προσπάθειες των δυνάμεων ασφαλείας είναι ο καιρός, καθώς από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής 4/8 το μελτέμι εξασθένησε και στην περιοχή επικρατεί σχεδόν άπνοια. Ωστόσο οι προβλέψεις των μετεωρολόγων μιλούν για ενισχυμένους ανέμους κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.
Περίπου στις 1:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου αποκαταστάθηκε και η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί με τα συνεργεία της ΔΕΗ να δουλεύουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, υπερβάλλοντας εαυτούς.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνει μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης ενώ αν συνεχίζουν να υπάρχουν εστίες, κυρίως σε δυσπρόσιτα μέρη, θα πετάξουν ξανά πυροσβεστικά αεροσκάφη στην περιοχή για να συνδράμουν από αέρος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Ρεπορτάζ - Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm