Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 6/10/2015

Προγραμματισμένες συναντήσεις του Δημάρχου στην Αθήνα
Ο κ. Δήμαρχος ολοκληρώνοντας τις επαφές του για ζητήματα του Δήμου στην Αθήνα, συναντήθηκε την Τρίτη 06/10 με :
1. Τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο με τον οποίο είχε μακρά συνεργασία πάνω σε σειρά ζητημάτων του Δήμου, όπως το θέμα της μεταφοράς των μαθητών για το οποίο η Περιφέρεια εξέδωσε αναλυτική ενημέρωση με τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος, το ζήτημα της απουσίας μόνιμου ιατρού από τα Αντικύθηρα, της ολοκλήρωσης του κεντρικού δρόμου που απενεπλάκη από τα σοβαρά εμπόδια που αντιμετώπιζε καθώς και του προγραμματισμού εκτέλεσης των νέων έργων της Περιφέρειας στα Κύθηρα και Αντικύθηρα. Παράλληλα τον ενημέρωσε για την παρουσία και τις επαφές του στην Ελβετία με αφορμή τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.
2. Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΛΑΝΕ κ. Χαράλαμπο Σαλβαράκη με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν την περιφερειακή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας, κυρίως ενόψει της προκήρυξης των νέων μισθώσεων αγόνων γραμμών 2016-2017. Η ΛΑΝΕ έλαβε ήδη παράταση της σύμβασης μέχρι 31/10/2016. 
3. Το νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο κ. Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, τον οποίο συνεχάρη για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του και του ζήτησε την παρέμβαση του Πολεμικού Ναυτικού για την διάνοιξη του δρόμου προς το Φάρο Μουδαρίου καθώς και την έγκριση της εκ νέου παρουσίας της Μπάντας του Π.Ν. στα Κύθηρα κατά τις εκδηλώσεις του Δήμου Κυθήρων 2016. Πρόταση του Δημάρχου είναι η πραγματοποίηση ειδικής τιμητικής εκδήλωσης για το Ναύαρχο Νικόλαο Φιλοσοφώφ, ενόψει και του έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016 το οποίο έχει κηρυχθεί με διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόταση που έτυχε θερμής υποστήριξης από τον κ. Αρχηγό και τους επιτελείς του. Τέλος τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του Π.Ν. στις έρευνες του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.