Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 12/10/2015 (1)

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 12/10 η Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής με την παρουσία του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη και τη συμμετοχή του Προέδρου της κ. Κορώνη, της Αντιπροέδρου κας. Κασιμάτη και των περισσοτέρων εκ των μελών της.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της Επιτροπής από το Δήμαρχο για τις επαφές και συναντήσεις που έγιναν στην Ελβετία με αφορμή τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης του Ναυαγίου των Αντικυθήρων στο Μουσείο Αρχαιοτήτων της πόλης, για τις οποίες εκφράστηκε ικανοποίηση καθώς οι ενέργειες αυτές συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και την ευρωπαϊκή προβολή του νησιού μας.
Έγινε αναλυτική συζήτηση για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από τους τουριστικούς πράκτορες και φορείς της Ελβετίας, καθώς και για τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής παρόντος του κ. Δημάρχου για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των Κυθήρων και Αντικυθήρων που πραγματοποιήθηκε στις 2/10.
Τέλος ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε την Επιτροπή ότι από 7-9 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, προσκεκλημένος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου μαζί με άλλους νέους Δημάρχους ελληνικών νησιών να θέσουν τα ειδικά νησιωτικά ζητήματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνοντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις και λύσεις.