Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 15/10/2015

Διευρυμένη σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δημάρχου έγινε την Πέμπτη 15/10 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον τουρισμό και την προετοιμασία του νησιού ενόψει της ερχόμενης τουριστικής περιόδου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος και Μέλη της Τουριστικής Επιτροπής, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων του τουρισμού στο νησί. Θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες συναντήσεις στο προσεχές μέλλον.
Ο κ. Δήμαρχος παρείχε πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα που κατά καιρούς έχουν τεθεί στη Δημοτική Αρχή από φορείς και παράγοντες του τουρισμού και ζήτησε τη συστράτευση όλων προκειμένου το νησί να μη δείχνει την εικόνα ενός κλειστού προορισμού (closed destination) κατά τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Το διαρκές αίτημα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δεν θα κατακτηθεί αν και οι ίδιοι οι επαγγελματίες δεν επενδύσουν (έστω και με απώλειες για το πρώτο χρονικό διάστημα, εξάλλου αυτό σημαίνει επένδυση), προκειμένου το νησί και τα καταστήματά του να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες τουλάχιστον από 1 Ιουνίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου και όχι μόνο για τον Αύγουστο, που έτσι και αλλιώς είναι ένας μήνας πλήρους τουριστικής ανάπτυξης. Ο Δήμος Κυθήρων θα συνεχίσει να ασκεί πίεση για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που έχουν τεθεί κατά καιρούς στον τομέα του τουρισμού, και παράλληλα θα συνεχίσει την προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών, όπως η καθαριότητα, οι πινακίδες σήμανσης, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι συντηρήσεις των δρόμων προς τις παραλίες και η σταθερότητα των δρομολογίων, αλλά και οι μεγάλες υποδομές που εξελίσσονται δυναμικά με συνεχείς δημοπρασίες σημαντικών έργων που έχουν άμεσο αντίκτυπο και στον τουρισμό.
Θα ακολουθήσει ανοικτή επιστολή του κ. Δημάρχου προς τους επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού, όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη.