Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η επιχείρηση των λιμενικών αρχών στέφθηκε με επιτυχία!


Το κατασχεμένο σκάφος «Ulla» με το φορτίο των λαθραίων τσιγάρων συνεχίζει να παραμένει στο λιμάνι του Διακοφτίου (άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη), ενώ δεν υπήρξε όσο θα έπρεπε, η συμπαράσταση από τους τοπικούς φορείς στο πρόβλημα. Τα προβλήματα από παλαιότερα κατασχεμένα σκάφη στο λιμάνι είναι γνωστά. Ένα ακόμη πρόβλημα, μεγαλύτερο, ήρθε να προστεθεί τώρα με το σιδερένια σκάφος «Ulla» μήκους 33 μέτρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία εκποίησης θα χρονοτριβήσει.
Ως εκ τούτου, για τον Λιμενάρχη τίθεται το θέμα της φύλαξης του σκάφους και του παράνομου φορτίου, αλλά και της εύρεσης κονδυλίου για κάβους, σχοινιά, άγκυρες κ.λπ., όπως και της σωστής διαχείρισης του λιμένα δεδομένου ότι δεν υπάρχει χώρος και  δημιουργούνται προβλήματα στα πλοία της ακτοπλοΐας που προσδένουν στο λιμάνι και συνδέουν τα Κύθηρα με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Τα προβλήματα είναι αρκετά.
Οι τοπικοί φορείς γνωρίζοντας τις σχετικές διαδικασίες από παλαιότερα παρόμοια συμβάντα, και τις δυσκολίες τέτοιων περιστατικών (γραφειοκρατικών κυρίως) θα έπρεπε να δείξουν μεγαλύτερη συμπαράσταση στο πρόβλημα, κάτι που δεν έγινε.
Το κατασχεμένο σκάφος «Ulla» με σημαία Sao Tome μαζί με το παράνομο φορτίο του, σύμφωνα με το Λιμενάρχη φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από τις λιμενικές αρχές του νησιού, κάτι που μπορεί να συνεχιστεί για ημέρες, μήνες, ίσως και χρόνια.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων τσιγάρων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των τριών εκατομμυρίων διακοσίων ογδόντα τριών χιλιάδων και εκατόν τριάντα οκτώ ευρώ (3.283.138,00 €).

Τάκης Πολίτης

 πηγή: Adelin fm