Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ιερά Πανήγυρις Οσίου Θεοδώρου, Κύθηρα 12/5/2013


Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Οσίου Θεοδώρου τον εν Κυθηροίς Ασκήσαντα. Ο πανηγυρικός εσπερινός του Σαββάτου 11/5 τελέστηκε στην Ιερά Μονή παρουσία πλήθους πιστών από το νησί μας αλλά και από την Κορώνη, πατρίδα του Οσίου, παρουσία της Ιεράς Εικόνας της Μυρτιδιώτισσας και της Τίμιας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου, κάτι που είχε ξαναγίνει το 1983 πριν 30 χρόνια.

Το απόγευμα του Σαββάτου 11/5 έφτασε την Ιερά Μονή η εικόνα της Μυρτιδιώτισσας από τα Λογοθετιάνικα μετά από τροποποίηση του προγράμματος της "Γύρας" λόγω της σημερινής εορτής.

Το πρωί της Κυριακής 12/5/13 τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Μεσογαίας-Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, που ήταν προσκεκλημένος του Μητροπολίτη μας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε στον προαύλιο χώρο της Μονής, η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μυρτιδιώτισσας και της Τίμιας Κάρας του Οσίου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Ποταμού.
Τη Θεία Λειτουργία καθώς και τη Λιτάνευση της Εικόνας παρακολούθησαν πλήθος πιστών καθώς και οι  πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.









πηγή: Adelin fm