Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ομογένεια: Κυθήριος από την Αυστραλία, ο πρώτος που διασχίζει πεζός το Νότιο Πόλο!!


Ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που θα κατορθώσει να διασχίσει πεζός την παγωμένη Ανταρκτική,  είναι Κυθήριος, ένας ομογενής από την Αυστραλία που μαζί με ένα φίλο του έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες για τον προσωπικό τους άθλο.
Συγκεκριμένα, τις επόμενες 48 ώρες, αναμένεται ο Ελληνοαυστραλός Τζέιμς Καστρίσιον (Καστρίσιος), μαζί με τον Αυστραλό φίλο του Τζάστιν Τζονς, να έχουν καλύψει και τα τελευταία δεκάδες χιλιόμετρα που τους απομένουν και να ολοκληρώσουν τον άθλο τους επιτυχώς.
Σε διάστημα τριών μηνών έχουν καλύψει μια απόσταση 2.100 χιλιομέτρων και την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, όχι απλά επιθυμούν να έχουν ολοκληρώσει το εγχείρημά τους, αλλά πρέπει να το έχουν κάνει, γιατί τη συγκεκριμένη ημέρα αναχωρεί η τελευταία καλοκαιρινή πτήση από την Ανταρκτική.
Οι δύο πεζοπόροι και προσεχώς κάτοχοι του παγκοσμίου ρεκόρ, ενημέρωναν διαρκώς από την ιστοσελίδα τους για το εγχείρημά τους. Σύμφωνα λοιπόν με τους ίδιους, είναι καταπονημένοι, πεινασμένοι, τα χείλη τους ματώνουν, συχνά έχουν παραισθήσεις και η ομιλία τους έχει αλλοιωθεί. Η θερμοκρασία συχνά ήταν -50 βαθμούς και ο άνεμος σήκωνε το χιόνι ένα μέτρο μπροστά τους. Σε όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί, ότι μαζί τους έσερναν και έλκηθρα με 400 κιλά τρόφιμα, ρουχισμό και διάφορα άλλα αντικείμενα. Οι Καστρίσιος και Τζονς, επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους, συγκεντρώνουν χρήματα για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.


Σ.Σ.: Είναι η δεύτερη φορά που το ιστολόγιο μας αναφέρεται στον αποφασιστικό και θαραλλέο συμπατριώτη μας Τζέιμς Καστρίσιος και τις τολμηρές του προσπάθειες. Του ευχόμαστε καλή επιστροφή στο σπίτι του και πάντα επιτυχίες.