Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 3/5/2018 (2)


Το μεσημέρι της Πέμπτης 3/5 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Κυθήρων, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, για το ζήτημα της Μελέτης Σκοπιμότητας για την επέκταση του Διαδρόμου Προσγείωσης - Απογείωσης Αεροσκαφών στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης". Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αερολιμενάρχης κ. Σταύρος Παϊζάνος, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μηνάς Κορώνης, εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτορείων και μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου. Ο ανάδοχος της μελέτης κ. Δημήτριος Αρμένης σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή Έργων Υποδομής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνο Κεπαπτσόγλου, προχώρησαν σε αναλυτική ενημέρωση για τα πορίσματα της έρευνάς τους, τα τεχνικά και λοιπά στοιχεία της μελέτης καθώς και όλα τα σχετικά με το έργο ζητήματα.
Το προσχέδιο της μελέτης θα παραδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα για τις τελικές επισημάνσεις των φορέων. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα προτείνεται η επέκταση του διαδρόμου προκειμένου αυτός να αποκτήσει συνολικό μήκος 1.800 μέτρων (πλήρες 1.920μ), που είναι το ανώτατο τεχνικά εφικτό με βάση το πλάτος του διαδρόμου σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς. Παράλληλα, η μελέτη συμπεριλαμβάνει πρόβλεψη για τη δημιουργία βάσης ανεφοδιασμού καυσίμων και λοιπά συνοδευτικά έργα. Το κόστος της μελέτης σκοπιμότητας είναι 35.000€ με το ΦΠΑ και καλύπτεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ με την ολοκλήρωσή της ξεκινάει η διαδικασία δημοπράτησης όλων των τεχνικών και λοιπών μελετών που απαιτούνται με συνολικό προϋπολογισμό 400.000€ που επίσης θα καλυφθούν από την Περιφέρεια Αττικής.
Ο Δήμος Κυθήρων και η Περιφέρεια Αττικής, στηρίζουν στην πράξη το μεγαλόπνοο αυτό όραμα, βασιζόμενοι όμως σε αληθή και πραγματικά δεδομένα, όπως αυτά έχουν αναλυτικά δημοσιευθεί στο από 21/12/2017 Δελτίο Τύπου του Δήμου Κυθήρων.