Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 30/4/2018


Ολοκληρώθηκε η 21η έκθεση «Ταξίδι 2018» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου, η οποία διήρκεσε από την Παρασκευή 20 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.
Φέτος στην έκθεση αυτή, η οποία σημείωσε κατά κοινή ομολογία εξαιρετική επιτυχία, παρατηρήθηκε μαζική και πρωτόγνωρη κινητικότητα.
Ο Δήμος Κυθήρων συμμετείχε με αυτόνομο περίπτερο, το οποίο στελεχώθηκε από τον Δήμαρχο του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου, κ. Νικόλαο Χατζηστεφάνου, στελέχη του Δημοτικού του συμβουλίου, καθώς και από αντιπροσωπεία της δραστήριας νεολαίας του Δήμου Καραβά που προσέφερε την «φρεσκάδα» που χρειάζεται μια τέτοια τουριστική προβολή, δίνοντας πληροφορίες και υλικό για το νησί μας.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων με επιστολή του ευχαρίστησε τα στελέχη του Δήμου Καραβά για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στο Δήμο μας.
Η Κυπριακή τουριστική αγορά αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο καθώς οι αναχωρήσεις υπερβαίνουν τον συνολικό αριθμό του πληθυσμού της χώρας, ενώ ο πρώτος σε προτίμηση προορισμός των Κυπρίων, που αναζητούν διαρκώς νέους προορισμούς, είναι η Ελλάδα με 40.000 αναχωρήσεις ετησίως.
Από τα αποτελέσματα της παρουσίας του Δήμου Κυθήρων στην έκθεση εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα Κύθηρα είναι αναγνωρίσιμα πλέον σαν προορισμός στην Μεγαλόνησο, καθώς Κυπριακά τουριστικά γραφεία έχουν ήδη εντάξει στο πρόγραμμα διακοπών τους τα Κύθηρα και είναι πλέον ορατή η δυνατότητα πραγματοποίησης το επόμενο καλοκαίρι απ’ ευθείας πτήσης από την Κύπρο στα Κύθηρα.
Το περίπτερο των Κυθήρων επισκέφθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) κ. Βασίλης Σταματάρης.