Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

KinoKythera στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων

KinoKythera στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία, παρουσιάζει την Τετάρτη 15 Ιουνίου τη βραδιά KinoKythera, αφιερωμένη στους Κυθήριους καλλιτέχνες της κινούμενης εικόνας, Μαρία Σχινά και Γιώργο Διδυμιώτη.

Με γενικό τίτλο «Πέρασμα», η εικαστική καλλιτέχνης Μαρία Σχινά εγκαθιστά μέσα στη Βιβλιοθήκη, το παλιό δημοτικό σχολείο Κοντολιανίκων, εγκαταστάσεις βίντεο που έχουν δημιουργηθεί την περίοδο από το 2001 -2007. Η αναζήτηση ταυτότητας μέσα από τις σχέσεις προγόνων - απογόνων, οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας και ο χρόνος που περνά αποτελούν ζητήματα που ερευνώνται και αποτυπώνονται σε αυτά τα βίντεο.


Εν συνεχεία, στο προαύλιο της Βιβλιοθήκης θα προβληθούν τρεις ταινίες του σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Γιώργου Διδυμιώτη: «Σεβαστή μου μητέρα», σε σενάριο Μαρίας Σχινά, με θέμα την μετανάστευση από και προς τα Κύθηρα μέσα από συνεντεύξεις, επιστολές, φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα· «Στη Γάζα», ταινία που κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο River Film Festival 2009, Πάδοβα, Ιταλία· και «Πυραμίδες της Αθήνας», οδοιπορικό στο Μεταξουργείο, τη γειτονιά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Όλες οι ταινίες είναι στα ελληνικά, με αγγλικούς υπότιτλους.


Ώρα έναρξης, 9.00 μ.μ.
Είσοδος δωρεάν
Προαύλιο Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων, Κοντολιάνικα


Η εκδήλωση KinoKythera αποτελεί μέρος του
Φεστιβάλ Κυθήρων 2015, «Ταξίδι στα Κύθηρα»