Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 25/5/2015

Συνάντηση με Ελβετούς τουρίστες που βρίσκονται στο νησί μας είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης τη Δευτέρα 25 Μαΐου στο Δημαρχείο.
Οι επισκέπτες προέρχονται από το Ελβετικό Σχολείο Migros Clubschule Basel και όλοι τους διδάσκονται την Ελληνική Γλώσσα από τις συνοδούς - καθηγήτριες Ευθυμία Γιαμαλίδη και Έλενα Βάλαχ.
Οι επισκέπτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τα Κύθηρα και παράλληλα ήταν ενήμεροι για την έκθεση για το Ναυάγιο και το Μηχανισμό των Αντικυθήρων που ξεκινάει στις 25 Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βασιλείας.
Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τους Ελβετούς επισκέπτες ότι θα παραστεί στα εγκαίνια της Έκθεσης ως επίσημος προσκεκλημένος του Μουσείου (το οποίο θα καλύψει και τη διαμονή του κ. Δημάρχου), ενώ θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με την εκεί ομογένεια και με μεγάλους φορείς του τουρισμού της Ελβετίας με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ενδιαφέροντος για τα Κύθηρα.
Η έκθεση στο Μουσείο της Βασιλείας αποτελεί ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα του 2015 για όλη την Ευρώπη και θα συγκεντρώσει τεράστια δημοσιότητα αφού για πρώτη φορά οι θησαυροί του Ναυαγίου των Αντικυθήρων θα εκτεθούν εκτός ελληνικού εδάφους, ενώ το διεθνές ενδιαφέρον για τα νέα ευρήματα και το Μηχανισμό δρα θετικά αναφορικά με τη διαφήμιση του ονόματος των Κυθήρων στο εξωτερικό και ο Δήμος θα είναι δυναμικά παρών σε κάθε σχετική δράση και εκδήλωση.
Ο κ. Δήμαρχος προσέφερε αναμνηστικό δώρο προς το Σχολείο και οι επισκέπτες αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.