Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΣΠΙΤΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Το Τριφύλλειο Ίδρυμα, στα πλαίσια του Κανονισμού Χορηγιών (Απόφαση ΔΣ 515/21.12.2011) στον οποίο προβλέπεται η «υποστήριξη της Κυθηραϊκής νεολαίας, με την ενίσχυση εκπαιδευτικών, αθλητικών, πολιτιστικών, εθελοντικών και άλλων δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που προάγουν την ποιότητα ζωής των νέων» και εντός των οικονομικών του δυνατοτήτων, απεφάσισε να στεγάζει δωρεάν μικρό αριθμό φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποφοίτων του λυκείου Κυθήρων. Για το σκοπό αυτό θα διαθέσει σε μόνιμη βάση στην ιδιοκτησία του στην Καλλιθέα, οδός Ρήγα Φεραίου 75, ολόκληρο τον 3 όροφο, αποτελούμενο από τρία διαμερίσματα.

Δικαιούχοι είναι μαθητές ή φοιτητές για τους οποίους συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: 1) ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς τους έχει γεννηθεί στα Κύθηρα, 2) έχουν φοιτήσει και στις τρεις τάξεις του λυκείου Κυθήρων, και 3) το οικογενειακό τους εισόδημα είναι χαμηλότερο από το εκάστοτε οριζόμενο από την Εθνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) “όριο φτώχειας”, προσαυξημένο κατά 30%.

Προτεραιότητα έχουν οι πρωτοεισαγόμενοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αττικής οι οποίοι θα μπορούν να φιλοξενούνται στο φοιτητικό σπίτι του Ιδρύματος για περίοδο έως τεσσάρων ετών (πέντε ή έξι για σχολές πενταετούς ή εξαετούς φοιτήσεως), υπό την προϋπόθεση ότι στην περίοδο αυτή η επίδοσή τους είναι ικανοποιητική χωρίς να δημιουργεί καθυστερήσεις και να επιμηκύνει τον χρόνο των σπουδών τους. Στην συνέχεια, αν υπάρχουν κενές θέσεις θα στεγάζονται φοιτητές που ήδη φοιτούν, για περίοδο που δεν θα υπερβαίνει από την έναρξη των σπουδών τους τα πιο πάνω ανώτατα όρια.

Σε κάθε διαμέρισμα θα στεγάζονται υποχρεωτικά δύο άτομα του ιδίου φύλου και θα έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας και τους λογαριασμούς των οργανισμών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ. κλπ).

Τα διαμερίσματα θα παραχωρούνται στους φοιτητές δωρεάν με σύμβαση χρησιδανείου, ή εναλλακτικά με σύμβαση μίσθωσης και ταυτόχρονη επιχορήγηση του ενοικίου, με λεπτομερή σε κάθε περίπτωση περιγραφή των όρων και υποχρεώσεων των ενοίκων.

Οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει κατά την διάρκεια της διαμονής τους να διαβιούν και να συμπεριφέρονται, επί ποινή εξώσεως, με τρόπο ώστε να μην ενοχλούν τους άλλους ένοικους της πολυκατοικίας και να μην προξενούν ζημιές στα διαμερίσματα που διαμένουν ή στους κοινόχρηστους χώρους.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται και τα δικαιολογητικά που θα υποβάλλονται για την υπαγωγή των φοιτητών στο πρόγραμμα στέγασης είναι η εξής. Κάθε χρόνο μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, και ανάλογα με την διαθεσιμότητα των θέσεων στο σπίτι στέγασης φοιτητών, θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι να υποβάλουν σχετική αίτηση. Με την αίτηση θα συνυποβάλλονται: α) ληξιαρχική πράξη γέννησης γονέων, β) εκκαθαριστικό εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση από την εφορία, ότι οι γονείς δεν υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος, και γ) βεβαίωση από τον λυκειάρχη ότι ο αιτών ή αιτούσα φοίτησε και στις τρεις τάξεις του λυκείου Κυθήρων.

Οι υποβαλλόμενες αιτήσεις θα εξετάζονται από τριμελή επιτροπή, απαρτιζόμενη από μέλη του ΔΣ του Τριφυλλείου Ιδρύματος, η οποία θα εισηγείται σχετικά στο ΔΣ που θα λαμβάνει την τελική απόφαση επιλογής των φοιτητών προς στέγαση.