Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η ομιλία του σεισμολόγου κ. Γεράσιμου Παπαδόπουλου


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/4/2013 η ομιλία του Σεισμολόγου και Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμου Παπαδόπουλου με θέμα «ΚΥΘΗΡΑ: Οι σεισμοί και τα τσούναμι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» που οργάνωσε η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος.
Ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, πολύ γνωστός στους Κυθήριους, δηλώνει και ο ίδιος Τσιριγώτης, αφού τουλάχιστον 15 χρόνια τώρα επισκέπτεται τα Κύθηρα μία ή δύο φορές το χρόνο.
Ο κ. Παπαδόπουλος χειμαρρώδης όπως πάντα αλλά πολύ σεμνός, ανέπτυξε το θέμα και καθήλωσε το ακροατήριο που ήταν περίπου ογδόντα άτομα. Στο τέλος δέχθηκε και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις.
Με το ίδιο θέμα ο κ. Παπαδόπουλος έχει εκδώσει βιβλίο του οποίου την παρουσίασε έκανε ο καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και Κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Σπύρος Παυλίδης.
Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών καθηγητής κ. Νίκος Πετρόχειλος, καλωσόρισε τους ομιλητές και διάβασε το πλούσιο βιογραφικό του κ. Γεράσιμου Παπαδόπουλου. Επίσης στο τέλος  τον ευχαρίστησε για την καλοσύνη του να έλθει να μας ανακοινώσει τις επιστημονικές μελέτες του για τα Κύθηρα, όσο αφορά τους σεισμούς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος