Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου βουλευτή Παν. Μελά, 19/4/2013


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-04-2013

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Τομεάρχης Υγείας, παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο Διεθνές Συνέδριο «Η Φτώχεια και οι Συνέπειές της: Ψυχικές Συμπεριφορές & Διαταραχές σε Εφήβους και Ενήλικες», όπου μεταξύ άλλων,  τόνισε:
Ο Ελληνικός λαός έχει φτάσει σε δεινή οικονομική κατάσταση, η οποία από μέρα σε μέρα γίνεται ακόμη χειρότερη. Η πολιτική που έχει ακολουθηθεί με το κόψιμο των μισθών και συντάξεων και την επιβολή φόρων και χαρατσιών, έχει προκαλέσει την εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας.
Η ανεργία έχει χτυπήσει μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού - ιδιαίτερα τους νέους - και συνεχώς το πρόβλημα διογκώνεται.
Πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο καθημερινά, με αποτέλεσμα, γύρω στα 1000 άτομα κάθε μήνα να μένουν άνεργα. Η εργασιακή ανασφάλεια οδηγεί σε εισοδηματική και στεγαστική αβεβαιότητα. 
Δύο εκατομμύρια περίπου Έλληνες ζουν, όχι στα όρια της φτώχειας, αλλά εντός της φτώχειας. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών ζει στο σκοτάδι και στους δρόμους.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των προβλημάτων, που βιώνει ο λαός μας, είναι να έχουν δημιουργηθεί πολλά ψυχολογικά προβλήματα, να έχουμε αύξηση της κατάθλιψης και των αυτοκτονιών.
Επιβάλλεται η Κυβέρνηση το ταχύτερο να αλλάξει πολιτική, να σταματήσει την υπακοή στην Τρόικα και στο ΔΝΤ, διότι έτσι μόνο θα δει ελπίδα και προοπτική ο Ελληνικός λαός και κυρίως τα νέα παιδιά.
Και ο κ.Μελάς κατέληξε:
Σας συγχαίρω για το Συνέδριο αυτό και είμαι βέβαιος ότι οι εκλεκτοί ομιλητές σας θα καταθέσουν σκέψεις και απόψεις, με στόχο την αναζήτηση λύσεων, για τη διαχείριση της κρίσης, που αφορά την Ψυχική Υγεία των πολιτών.
Οι απόψεις αυτές, υλοποιούμενες, θα μειώσουν τα δυσάρεστα φαινόμενα, που φτάνουν μέχρι την απώλεια της ανθρώπινης ζωής.