Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στα Κύθηρα, 15/4/2016

Ακόμη μια χρονιά το Άγιο Φως της Ανάστασης του Χριστού, έφτασε στα Κύθηρα, με μέριμνα της Δημοτικής Αρχής και την αμέριστη βοήθεια και αφιλοκερδή προσφορά της Global Aviation S.A. που το μετέφερε εγκαίρως και αδαπάνως στο νησί μας. Λίγο πριν τις 10 το βράδυ του Μ. Σαββάτου (15/4) προσγειώθηκε στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων ''Αλέξανδρος Αρ. Ωνάσης'' το μονοκινητήριο αεροσκάφος της Global Aviation S.A. με τον Κυθήριο κυβερνήτη Χρήστο Μάλαμα να φέρνει το Άγιο Φως.
Ακολούθως το Άγιο Φως παραδόθηκε στον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Στράτο Χαρχαλάκη και στον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι καθιερωμένες δηλώσεις και όλοι οδηγήθηκαν στις ενορίες τους για την ιερή ακολουθία της Αναστάσεως του Χριστού.
Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων κ. Λάζαρος Βέζος, ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας κα. Μαρία Κασιμάτη και κα. Μελίνα Μαρουλίδου, ο εφημέριος ιερεύς Μητάτων - Αβλέμονα πατήρ Γεώγιος Αδικημενάκης, οι Διοικητές και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στα Κύθηρα, όλο το προσωπικό του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων καθώς και κάτοικοι του νησιού.
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλο τον κόσμο κι ο Θεός να μας έχει όλους καλά να ξαναϋποδεχτούμε και του χρόνου το Άγιο Φως στο νησί μας.
Φωτογραφίες – Βίντεο: Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm