Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων σχετικά με την αλλαγή Προέδρου



Ανακοινώνεται ότι την 27/03/2013 ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ιωάννης Βέζος, με επιστολή του ανακοίνωσε ότι παύει να ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου για σειρά λόγων που ανέφερε και που αφορούν στην περικοπή του 70% της συντάξεώς του από τον ασφαλιστικό του φορέα ΙΚΑ-ΤΑΠΟΤΕ. Αμέσως ο κ. Βέζος αντικαταστάθηκε στην Προεδρία της Επιτροπής από τον κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, που είχε εκλεγεί κατά το συμβούλιο της 26-01-2012 ως Αναπληρωτής Προέδρου της Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 272/85.
Εκλογή νέου Προέδρου κατά τις διατάξεις των άρθρων 6 και 7 του Π.Δ.272/85 δεν διενεργείται μέχρι τη λήξη της παρούσης θητείας, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 9 του Π.Δ.272/85 και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 44 παρ. 5 του Ν.3979/2011 «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄/ 138/16-06-2011). Όπως είναι γνωστό η θητεία της παρούσας Επιτροπής έχει παραταθεί από τον ανωτέρω Νόμο έως ότου εκδοθεί και ισχύσει νέο Π.Δ. που θα ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας και κυρίως τη διαδικασία εκλογής της νέας Επιτροπής μετά την κατάργηση της Κοινότητας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Αντικυθήρων. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Επιτροπής, όποτε αυτή γίνει, η παρούσα εξακολουθεί να ασκεί κανονικά και πλήρως τα καθήκοντά της.
Η Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τον κ. Ιωάννη Βέζο για τις έως σήμερα πολύτιμες υπηρεσίες του προς το Θεσμό, που θα συνεχίσει εξάλλου να προσφέρει και από τη θέση του Μέλους της Επιτροπής.

πηγή: Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων