Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στα Κύθηρα

  Γιορτάστηκε την Παρασκευή το πρωί της 28ης Οκτωβρίου η επέτειος του "ΟΧΙ" στα Κύθηρα. Ενωρίς έγινε η καθιερωμένη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των εκπαιδευτικών του νησιού μας και φυσικά της μαθητιώσας νεολαίας μας που στη συνέχεια παρήλασε και χόρεψε, αφού προηγουμένως κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των φορέων (Δήμου, Στρατού, αστυνομίας, λιμενικού και πυροσβεστικού σώματος, εκπροσώπων παλαιών πολεμιστών και εθνικής αντίστασης και φυσικά των μαθητών μας).

Οι εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές του νησιού μας

  Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών και μαθητριών που πρώτευσαν την προηγούμενη χρονιά με βραβεία που απένειμαν η Μητρόπολη, το Τριφ. Ίδρυμα, το ΚΙΠΑ και ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών για λογαριασμό του κληροδοτήματος Ανδρέα Στάθη.



 Εορτάστηκε η Εθνική επέτειος και στον Ποταμό όπου παρέστησαν επίσης οι αρχές του νησιού μας. Κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώον της πλατείας ενώ ακολούθησε παρέλαση των σχολείων (Δημοτικού, νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού).
Μπροστάρης και πρωτοστάτης στις εκδηλώσεις του νησιού μας η Φιλαρμονική καθώς και η χορωδία, ενώ το χορευτικό συγκρότημα της Αγίας Πελαγίας συμμετείχε επίσης.