Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Υποστηρικτικά μέτρα για τη νεολαία σε τοπικό επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Νεολαία εν Δράσει" δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο μια νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων με τίτλο (Συστήματα υποστήριξης των νέων–Επιμέρους Δράση 4.6–Συμπράξεις–ΕΑCEA/13/11) που στοχεύουν στη σύμπραξη με περιφέρειες, δήμους, φορείς της κοινωνίας των πολιτών και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για τον καταρτισμό σχετικών με τη νεολαία σχεδίων.
Οι συμπράξεις αυτές έχουν στόχο: 1) να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των δήμων, των περιφερειών ή των φορέων σε δραστηριότητες σχετικές με τη νεολαία και την άτυπη εκπαίδευση, 2) να ενθαρρύνουν τις ικανότητές τους ως φορέων ενεργών στον τομέα της νεολαίας, 3) να προωθήσουν την ανάπτυξη βιώσιμων δικτύων, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών αλλά και την αναγνώριση των άτυπων μορφών εκπαίδευσης.
Θα προτιμηθούν τα σχέδια που σχετίζονται με το ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού, την ανεργία των νέων, την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, την κλιματική αλλαγή, τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα.
Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει δράσεις όπως τις διακρατικές ανταλλαγές νέων, τις πρωτοβουλίες νέων σε εθνικό ή διακρατικό επίπεδο, την ευρωπαϊκή εθελοντική υπηρεσία, την κατάρτιση και δικτύωση. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2,3 εκ. ευρώ με μέγιστη επιχορήγηση ανά σχέδιο μέχρι 100 χιλ. ευρώ και κοινοτική συγχρηματοδότηση μέχρι 50% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών του σχεδίου. Προθεσμία μέχρι 3 Νοεμβρίου 2011.
Πληροφορίες: http://eacea.ec.europa.eu/youth/funding/2011/call_action_4_6_en.php