Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 5/4/2018


Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 4/4 το Δημοτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Α. Χαρχαλάκη.
Το Δ.Σ.:
- Αποδέχθηκε τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 204.000€ για την ανακατασκευή και πιστοποίηση παιδικών χαρών.
- Ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την βελτίωση της οδικής πρόσβασης προς το Φάρο Μουδαρίου, που αποτελεί ένα πολυετές αίτημα των φορέων και κατοίκων της περιοχής.
- Ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την εκπόνηση από τη ΜΟΜΚΑ της μελέτης επισκευής και συντήρησης της Γέφυρας Διακοφτίου (αδαπάνως για το Δήμο). Το έργο θα εκτελεστεί από το Δήμο ο οποίος έχει δεσμεύσει ποσό 50.000€ στον Προϋπολογισμό του 2018.
- Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό του 2018 του ΝΠΔΔ "Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο - Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κυθήρων" που ανέρχεται σε 204.413,50€. Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος χρηματοδοτεί το νομικό πρόσωπο με 100.000€ καθώς αυτό επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο που έχει αποτυπωθεί και σε αναλυτικό δελτίο τύπου στις 18/12/2017.
- Αποδέχθηκε τη μελέτη για την Διαμόρφωση του Τοιχίου Τελωνείου στην Αγ. Πελαγία που χρηματοδοτείται με 100.000€ από την Περιφέρεια Αττικής. Με το έργο αυτό θα επιλυθεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και φορέων της περιοχής καθώς θα γίνει αισθητική αναβάθμιση και διαμόρφωση ενός χώρου που επί πολλά χρόνια έχει μείνει ημιτελής.
- Αποδέχθηκε τη μελέτη για την εκτέλεση πλακοστρώσεων στον Ποταμό και τον Αβλέμωνα που χρηματοδοτείται με 53.000€ από ίδιους πόρους του Δήμου.
Τέλος, ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα