Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο βορειοδυτικό τμήμα των Κυθήρων, έφθασαν πυροσβεστικές δυνάμεις από Πελοπόννησο, 9/11/17

Μετά από πολύωρο αγώνα με τις φλόγες, κατασβέστηκε το βράδυ της Πέμπτης 9/11 η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην περιοχής Ορθόλιθος στο ΒΔ τμήμα των Κυθήρων.
Το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ αναχώρησε από τη Νεάπολη Βοιών εκτελώντας έκτακτο δρομολόγιο προς τα Κύθηρα, μεταφέροντας πυροσβεστικές δυνάμεις με επικεφαλής τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχο κ. Θεόδωρο Λαρέζο. Οι δυνάμεις που ήρθαν στα Κύθηρα είναι 14 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, 5 τζιπ και 53 άτομα προσωπικό από όλη την Πελοπόννησο.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να εξάρουμε γι' ακόμη μια φορά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του Δήμου και φυσικά οι εθελοντές κάτοικοι του νησιού που έτρεξαν στο μέτωπο για να προστατέψουν τον τόπο τους, από μία νέα οικολογική καταστροφή και φυσικά τους πλοιοκτήτες και το πλήρωμα του πλοίου ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ για την άοκνη προσφορά τους στο νησί όποτε κι αν αυτό τους έχει ζητηθεί.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Δερμάτης - Κώστας Λαδάς

πηγή: Tsirigo fm