Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αρχαιολογική αποκάλυψη ΣΟΚ


Η έναρξη της λειτουργίας του ιστολογίου μας θα θέλαμε να συμβαδίζει με κάτι πολύ εντυπωσιακό, με κάτι απρόσμενο, με κάτι συνταρακτικό για τα Κύθηρα και την εποχή μας.
Τι πιο εντυπωσιακό από μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη, τι πιο απρόσμενο από την αναβίωση της ελπίδας πως το ιστορικό νησί των Κυθήρων κρύβει ακόμη θησαυρούς; Τι πιο συνταρακτικό από μια δήλωση ενός αρχαιολόγου όπως ο Άρης ο Τσαραβόπουλος πως αυτές τις μέρες θα λειτουργηθεί ο Άγιος Κοσμάς πάνω στο Παληόκαστρο ύστερα από 3-4 γενιές εγκατάλειψης!!! Είναι η μικρή εκκλησούλα που στο ιερό της κρύβει δυο μαρμάρινες κολώνες από το ιερό της Ουράνιας Αφροδίτης, όπως αναφέρει ο αρχαιολόγος της Τροίας Ερρίκος Σλήμαν σε επιστολή του το 1888, μια μόλις μέρα μετά την επίσκεψή του στο εγκαταλελειμμένο βουνό της αρχαίας πρωτεύουσας ΚΥΘΗΡΑ.
Η δεύτερη δήλωση του Άρη Τσαραβόπουλου στο ίδιο ερώτημα αν γίνονται ανασκαφές στην αρχαία πρωτεύουσα είναι..."Έχουμε δείγματα της Αρχαίας Αγοράς της πόλης"... Είναι ότι πιο όμορφο και ενθαρρυντικό ακούστηκε σ'αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας. Το ηφαίστειο των αρχαιολογικών αποκαλύψεων αναβλύζει!!!