Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Μνημόσυνο στη μνήμη του αξέχαστου Γιάννη Σακελλαράκη στον Άγιο Γιώργη (στο Βουνό)


Αιμιλία Μπάνου
Ύστερα από πρόσκληση των «Φίλων Μουσείων των Κυθήρων», όπως ονομάζεται ο νεοσύστατος σύλλογος που σκοπό έχει το άνοιγμα του αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων αλλά και κάθε είδους δραστηριότητα υποβοήθησης των υπάρχοντων και μελλοντικών Μουσείων του νησιού μας, πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου ειδική εκδήλωση πάνω στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Γεωργίου όπου ο αείμνηστος αρχαιολόγος Γιάννης Σακελλαράκης, η σύζυγός του και οι συνεργάτες τους ανέσκαψαν και ανέσυραν στην επιφάνεια τα σπουδαία ευρήματα των Μινωιτών. Η εκδήλωση περιλάμβανε την τέλεση μνημόσυνου, στο ναό του Αγίου Γεωργίου από τον παπά Γιώργη Αδικημενάκη στη μνήμη του αξέχαστου Γιάννη Σακελλάρακη, όπου παραβρέθηκαν και οι συνεργάτες, φίλοι του Γιάννη Σακελλαράκη αλλά και πολλοί συμπατριώτες μας.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε πνευματικό μνημόσυνο στη μνήμη του αξέχαστου αρχαιολόγου στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο (Χώρα), που οργανώθηκε από το Δήμο. Στην εκδήλωση αυτή όπου παραβρέθηκαν πολλοί συμπατριώτες μας μίλησε ο δήμαρχος Θεόδωρος Κουκούλης, ο αρχαιολόγος Άρης Τσαραβόπουλος και η αρχαιολόγος, η οποία συνεχίζει το έργο της ανασκαφής του Γιάννη Σακελλαράκη, Αιμιλία Μπάνου.
   Τιμητική πλακέτα για τη μεγάλη προσφορά του αείμνηστου αρχαιολόγου, αλλά και της συζύγου του Έφης Σαπουνά-Σακελλαράκη, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση, επέδωσε ο Δήμαρχος στην κα Σακελλαράκη, ενώ προβλήθηκαν αποσπάσματα από την τελευταία συνέντευξη Σακελλαράκη στη ΝΕΤ.
Ο δήμαρχος επιδίδει τιμητική πλακέτα στην Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη 
Αιμιλία Μπάνου
Ο δήμαρχος Θεόδωρος Κουκούλης
Άρης Τσαραβόπουλος